Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çin ile havacılıkta yeni dönem! 15 yıl sonra ilk defa iki ülke arasında yolcu seferi hakkı artırıldı

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Katılım
19 Aralık 2024
Mesajlar
196.782
Çözümler
4
Tepkime puanı
41
Puan
38
Credits
13.922
1204


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 13 Mayıs 2025 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında Mutabakat Zaptı imzalandığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, Pekin'de gerçekleştirilen müzakerelerin Türk sivil havacılığının Asya'da tarihi bir diplomatik ve sektörel başarıya imza atmasıyla sonuçlandığını ifade etti.

HAFTALIK YOLCU SEFERİ HAKKI 21'DEN 49 FREKANSA ÇIKTI

HAFTALIK YOLCU SEFERİ HAKKI 21'DEN 49 FREKANSA ÇIKTI​

Bakan Uraloğlu, Çin ile imzalanan anlaşmanın yaklaşık 15 yıl aradan sonra sefer haklarında yapılan ilk artırım olduğuna dikkati çekerek "İki ülke arasındaki haftalık yolcu seferi hakkını 21 frekanstan 49 frekansa çıkardık. Çin gibi küresel öneme sahip bir pazarda, Türk sivil havacılığı yeni bir çağ başlatıyor." açıklamasında bulundu. Uraloğlu ayrıca, Türk hava yolu şirketlerine Chengdu, Xi'an ve Urumçi şehirlerine uçuş başlatma hakkının da alındığını belirtti.KARGO ALANINDA ÇİFTE KAZANIMBakan Uraloğlu, yolcu taşımacılığına ek olarak hava kargo taşımacılığında Çinli taşıyıcıların seferlere başlamasının ardından haftalık 14 frekans olan kargo hakkının da 28 frekansa çıkacağını ifade ederek "Bu artış, Türk hava taşımacılığının lojistik gücünü Asya-Pasifik coğrafyasında görünür ve sürdürülebilir kılacak. Kargo ve yolcu kapasitesindeki bu artış, İstanbul Havalimanı'nı Doğu ile Batı arasında kilit bir küresel aktarma ve lojistik üssü haline getirecek." açıklamasında bulundu.ASYA-PASİFİK'TE STRATEJİK YÜKSELİŞBakan Uraloğlu, Türkiye'nin son dönemde Tayland, Hong Kong ve Avustralya ile imzaladığı mutabakat zaptlarını hatırlatarak "Şimdi sırada Endonezya ve Singapur var. Türk taşıyıcıları, sadece uçuş yapmıyor; kıtalar arası bağ kuruyor. Asya-Pasifik bölgesinde rekabeti şekillendiren aktör haline geliyoruz." dedi.
Bakan Uraloğlu, Çin ile imzalanan anlaşmanın yaklaşık 15 yıl aradan sonra sefer haklarında yapılan ilk artırım olduğuna dikkati çekerek "İki ülke arasındaki haftalık yolcu seferi hakkını 21 frekanstan 49 frekansa çıkardık. Çin gibi küresel öneme sahip bir pazarda, Türk sivil havacılığı yeni bir çağ başlatıyor." açıklamasında bulundu. Uraloğlu ayrıca, Türk hava yolu şirketlerine Chengdu, Xi'an ve Urumçi şehirlerine uçuş başlatma hakkının da alındığını belirtti.

KARGO ALANINDA ÇİFTE KAZANIM

KARGO ALANINDA ÇİFTE KAZANIM​

Bakan Uraloğlu, yolcu taşımacılığına ek olarak hava kargo taşımacılığında Çinli taşıyıcıların seferlere başlamasının ardından haftalık 14 frekans olan kargo hakkının da 28 frekansa çıkacağını ifade ederek "Bu artış, Türk hava taşımacılığının lojistik gücünü Asya-Pasifik coğrafyasında görünür ve sürdürülebilir kılacak. Kargo ve yolcu kapasitesindeki bu artış, İstanbul Havalimanı'nı Doğu ile Batı arasında kilit bir küresel aktarma ve lojistik üssü haline getirecek." açıklamasında bulundu.

ASYA-PASİFİK'TE STRATEJİK YÜKSELİŞ

ASYA-PASİFİK'TE STRATEJİK YÜKSELİŞ​

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin son dönemde Tayland, Hong Kong ve Avustralya ile imzaladığı mutabakat zaptlarını hatırlatarak "Şimdi sırada Endonezya ve Singapur var. Türk taşıyıcıları, sadece uçuş yapmıyor; kıtalar arası bağ kuruyor. Asya-Pasifik bölgesinde rekabeti şekillendiren aktör haline geliyoruz." dedi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun 13 Mayıs 2025 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında imzalanan Mutabakat Zaptı ile gerçekleşen anlaşma, Türk sivil havacılığı için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu anlaşma ile İki ülke arasındaki haftalık yolcu seferi hakkı önceki 21 frekandan 49 frekansa çıkarılmıştır. Bunun yanı sıra Türk hava yolu şirketlerine Chengdu, Xi'an ve Urumçi şehirlerine uçuş başlatma hakkı da verilmiştir.

Ayrıca, hava kargo taşımacılığında da Çinli taşıyıcıların seferlere başlamasıyla haftalık 14 frekans olan kargo hakkı 28 frekansa çıkarılmıştır. Bu durum, Türk hava taşımacılığının Asya-Pasifik coğrafyasında gücünü artırarak lojistik anlamda önemli bir konuma gelmesini sağlayacaktır.

Bakan Uraloğlu'nun belirttiği gibi, Türkiye son dönemde Tayland, Hong Kong ve Avustralya gibi ülkelerle imzaladığı anlaşmaların ardından Endonezya ve Singapur ile de benzer anlaşmalar yapmayı hedefliyor. Bu sayede Türk taşıyıcıları sadece uçuş yapmakla kalmayıp, kıtalar arası bağları güçlendirerek Asya-Pasifik bölgesinde önemli bir rol oynamaya başlayacaktır. Bu gelişmeler Türk sivil havacılığının uluslararası alanda daha rekabetçi hale gelmesini ve İstanbul Havalimanı'nı küresel bir aktarma ve lojistik üssü haline getirmesini desteklemektedir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri