Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cennet Çamuru

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Cennet Çamuru Tarifi İçin Malzemeler
150 gram tel kadayıfı
60 gram çekilmiş toz antep fıstığı
2 kaşık tereyağı
Şerbeti için;
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Cennet Çamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetini kaynatıyoruz. Kaynayınca 1-2 damla limon suyunu sıkalım.
5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım….
Kadayıfları tel şehriye gibi kıyıyoruz. Teflon tavaya alıyoruz.
Tereyağını eritip, kadayıfları ekliyoruz. Çok yakmadan 7-8 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
Sonra fıstıkları ekliyoruz.
Fıstıkla birlikte 2-3 dk daha kavurup, soğuyan şerbetten 1 -2 kepçe veriyoruz.
Sonra yavaş yavaş tüm şerbeti ekleyip biraz hafif sulu bırakıp ocaktan alıyoruz.
Üzerine toz fıstık ve kaymak ile servis ediyoruz.
Cennet Çamuru Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri