Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler
3 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
Eleyip koyulacak kuru materyaller :
2,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı pudra şekeri

Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri düzgünce karıştırıyoruz.
Akabinde kuru gereçlerimizi eleyerek ekledikten sonra tekrar güzelce karıştırıyoruz ve hafif yapışan bir hamur kıvamı elde ediyoruz.
Üzerini streç ile sarıp 1 saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
Hamuru dolaptan alıp elimizle ister küçük ister büyük yuvarlak formlar veriyoruz.
Akabinde pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp bir kaba alıyoruz.
Form verdiğimiz hamurlarımızı içinde bulayıp,önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Ve işte dışı kıtır içi yumuşacık çatlayan kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun !.
Çatlayan Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri