Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bologna Bildirgesi nedir?

Editör

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 38
Çözümler 1
Editör

Bologna Bildirgesi nedir?​

Bologna süreci “Avrupa Yükseköğretim Alanı” oluşturmayı amaçlayan ve günümüzde 48 ülkenin bağlılık taahhüdünde bulunduğu bir reform sürecidir. 1998 yılından bu yana sürece dâhil olan ülke sayısı sürekli artmış ve üye ülke eğitim sorumluları ortak bildirilere imza atmışlardır.

Bologna süreci nedir tıp?​

Bologna süreci nedir tıp?
Bologna Süreci; Avrupa’ da Yükseköğretim Alanı oluşturmak için hazırlanan bir süreçtir. Süreç yükseköğretimde üye ülkeler arasında akademik standartlar geliştirmeyi amaçlar. Üye ülkelerdeki eğitim sistemlerinin arasındaki ayrılıkları aza indirgemeyi hedefler.

Bologna Bilgi Paketi nedir?​

Bologna Bilgi Paketi nedir?
Ders Bilgi Paketi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafındanbelirlenen Ulusal Yeterlilikler ile Bologna Süreci uygulamalarını birleştirenve tüm paydaşlara yönelik bilgi paketidir.

Türkiye Bologna Süreci ne ne zaman katıldı?​

Türkiye’nin 2001 Prag Bildirgesi ile resmen katılmaya başladığı Bologna Sürecine, 2007 yılı itibariyle 47 ülke katılmaktadır.

Neden Bologna Üniversitesi?​

Neden Bologna Üniversitesi?
1) Bologna Üniversitesi , Avrupa’nın en eski üniversitesidir. 5) Bologna Üniversitesi, mezun olan öğrencilere tüm dünyada geçerli olan mavi diploma vermektedir. 6) Şehirde düzenlenen fuarlar, yabancı öğrenciler için ekstra gelir kapısıdır. 7) Bologna’da bir çok eğitim programı tamamen İngilizce olarak okutulmaktadır.

Bologna süreci hangi ülkeler?​

Bologna süreci hangi ülkeler?
Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere ve İrlanda.

Bologna Süreci Nasıl bir süreç?​

Bologna Süreci, 2010 yılına kadar Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir reform sürecidir. Süreç tamamen her ülkenin özgür iradeleri ile katıldıkları bir oluşumdur ve ülkeler Bologna Süreci’nin öngördüğü hedefleri kabul edip etmeme hakkına sahiptirler.

AKTS Bilgi Paketi nedir?​

AKTS Bilgi Paketi nedir?
AKTS Bilgi Paketi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen Ulusal Yeterlilikler ile Bologna Süreci uygulamalarını birleştiren ve tüm paydaşlara yönelik bilgi paketidir.

Eğitimde Bologna Süreci Nedir?​

Eğitimde Bologna Süreci Nedir?
Bologna Süreci, 2010 yılına kadar Avrupa Yükseköğretim Alanı yaratmayı hedefleyen bir reform sürecidir. Amaç, yükseköğretim sistemlerinin kendilerine özgü farklılıkları korunarak birbirleriyle karşılaştırılabilir olması ve uyumlu hale getirilmesinden ibarettir.

Bologna da nerede ne yenir?​

Bologna’da Gidebileceğiniz 6 Mekan
- Osteria Dell’Orsa. Pizzanın anavatanı değil tabi ki sadece burası.
- I Dolci di Nonna Vincenza. Kahvaltı yapmak ya da kahve içerken şahane İtalyan tatlıları yemek isterseniz burası tam size göre.
- Mercato di Mezzo.
- Gelataria Gianni.

IMAT sınavına kimler girebilir?​

IMAT sınavına kimler girebilir?
Sınava girebilmek için ön kayıt işlemlerini yapmak gerekmektedir. Bunun dışında IMAT sınavı kayıt ücretini ödemeniz gerekmektedir. Sınava girebilmek için kişisel bilgileriniz dışında herhangi bir şey istenmemektedir. Lise mezunu ve ön kayıt işlemini başarı ile tamamlamış her öğrenci IMAT sınavına girebilmektedir.

Yükseköğretimde Bologna süreci nedir?​

Yükseköğretimde Bologna süreci nedir?

Bologna Bildirgesi ve Bologna Süreci, Avrupa ülkelerinin yükseköğretim alanında ortak bir standart oluşturmayı amaçlayan bir reform sürecidir. Bu süreç 1999 yılında başlamış olup günümüzde 48 ülkenin yer aldığı bir yapıya sahiptir. Bologna Bildirgesi'nin temel hedefi Avrupa Yükseköğretim Alanı oluşturarak ülkeler arasında akademik standartları ve diploma denkliğini sağlamaktır. Bu sayede Avrupa'da eğitim almak isteyen öğrencilerin ve çalışanların kolaylıkla hareket edebilmesi ve farklı ülkelerdeki yükseköğretim kurumları arasında geçiş yapabilmesi amaçlanmaktadır.

Bologna Süreci kapsamında ülkeler, ders programlarını Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) çerçevesinde düzenlemekte ve öğrencilerin aldıkları derslerin akademik kredilendirilmesi sağlanmaktadır. Bu süreç aynı zamanda ulusal yeterlilikler ile bütünleştirilerek öğrenci hareketliliği ve işgücü piyasasına entegrasyonu kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

Türkiye, 2001 Prag Bildirgesi ile resmi olarak Bologna Süreci'ne katılmaya başlamış olup 2007 itibariyle 47 ülke bu süreçte yer almaktadır. Bologna Süreci'nin amaçlarından biri de ülkeler arasındaki eğitim sistemlerindeki farklılıkları azaltarak öğrenci ve personel hareketliliğini kolaylaştırmaktır.

Bologna Bildirgesi'nin bir sonucu olarak oluşturulan Bologna Bilgi Paketi, YÖK tarafından belirlenen ulusal yeterliliklerle Bologna Süreci uygulamalarını birleştiren ve tüm paydaşlara yönelik bilgi sunan bir pakettir. Bu sayede hem öğrenciler hem de eğitim kurumları belirlenen standartlara daha kolay şekilde uyum sağlayabilmektedirler.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri