Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Birlestirilmis sinif ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Birleştirilmiş sınıf ne demek?​

Birleştirilmiş sınıflar uygulaması ilköğretimde birden fazla sınıfın birleştirilerek aynı sınıfta bir öğretmen tarafından ders yapılmasıdır, bu uygulama yalnızca ülkemize özgü değil dünyanın birçok ülkesinde başvurulan bir öğretim şeklidir (Fidan ve Baykul, 1993: 2).

Birleştirilmiş sınıf uygulaması ne demek?​

Birleştirilmiş sınıf uygulaması ne demek?
Birleştirilmiş sınıf, birden çok sınıfın birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir öğrenci grubuyla tek bir öğretmen tarafından öğretimin yapıldığı sınıflardır (Berry, 2000). Birleştirilmiş sınıf farklı yaş grubundaki öğrencilerin bir araya gelerek öğrenim gördüğü sınıflar olarak da tanımlanabilir (Erdem, 2008).

Birleştirme ne demek?​

Birleştirme ne demek?
Birleştirme kelimesi Türkçe’de “Birleştirmek işi, kombinasyon.” anlamına gelir.

Birleştirilmiş sınıflarda hangi dersler ortak işlenir?​

Sınıfta öğretmen ayrı bir şey anlatırken öğrenci ayrı bir şey çalışmak zorundadır. Sadece mihver (eksen) dersler olarak adlandırılan Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Fen ve Teknoloji dersleri ortak işlenmektedir.

Birleştirilmiş sınıflarda öğretmen sayısı nasıl belirlenir?​

Birleştirilmiş sınıflarda öğretmen sayısı nasıl belirlenir?
a) 10-21’e kadar 1, b) 21 ve daha fazlası için 2, sınıf öğretmeni norm kadrosu verilir. (3) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan iki ve daha fazla derslikli ilkokullarda öğrenci sayısı; a) 10-21’e kadar 1, b) 21-41’e kadar 2, c) 41 ve daha fazlası için 3, sınıf öğretmeni norm kadrosu verilir. (4) Sağlık Bakanlığına …

Birleştirilmiş sınıf uygulaması ne zaman başladı?​

Birleştirilmiş sınıf uygulaması ne zaman başladı?
2000 yılından itibaren uygulanan program birleştirilmiş sinif uygulaması yapan okullar için ayrı bir program yerine bağımsız sınıflar için hazırlanan programın nasıl uygulanacağına ilişkin kısa bir açıklama getirmiştir. 2004-2005 öğretim yılında pilot uygulamayla başlayan ve 2005-2006 öğretim yılında uygulamaya konan …

Mihver dersler nelerdir?​

Sadece mihver (eksen) dersler olarak adlandırılan Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Fen ve Teknoloji dersleri ortak işlenmektedir. İfade ve beceri dersleri olarak adlandırılan Türkçe, Matematik, Müzik gibi dersler bu derslerin bir uzantısı gibi düşünülerek mihver derslerin temelleri üzerinde yapılandırılmaktadır.

Ilkokulda hangi sınıflar birleştirilir?​

Ilkokulda hangi sınıflar birleştirilir?
İki öğretmenli birleştirilmiş sınıflarda normal koşullarda 1 ve 2. sınıf öğrencileri bir grup, 3 ve 4. sınıf öğrencileri bir grup olacak şekilde birleştirilmeleri önerilir.

Birleştirilmiş sınıflarda eğitim nasıl yapılır?​

Birleştirilmiş sınıflarda eğitim nasıl yapılır?
Birleştirilmiş sınıflarda dersler, öğretmenli ve ödevli olarak gerçekleştirilir. Birleştirilmiş sınıflı okullarda öğretmenin kendisinin yönettiği derslere “öğretmenli dersler” denir. Öğretmenli dersler, öğretmenin öğrencilerle doğrudan doğruya ilgilendiği saatlerdir.

Birleştirilmiş sınıf uygulamasının doğmasına neden olan unsurlar?​

Nüfusu az olan köylerde bir sınıftaki öğrenci sayısının azlığı, az mevcutlu sınıflar için ayrı bir öğretmen verilmesinin imkansızlığı, birden fazla sınıfın birleştirilerek bir grup halinde,bir öğretmenin yönetiminde okutulmasını bir zorunluluk haline getirmiştir.

Birleştirilmiş Sınıflarda öğrenci sayısı kaç olmalı?​

Birleştirilmiş Sınıflarda öğrenci sayısı kaç olmalı?
a) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan ilkokullarda en az 1 derslik ve 1 inci, 2 nci, 3 üncü ve 4 üncü sınıflarda toplamda en az 10 öğrenci bulunması gerekir.

Birleştirilmiş sınıf kavramı, ilköğretimde bir veya birden fazla sınıfın birleştirilerek aynı sınıfta bir öğretmen tarafından ders yapılması şeklinde tanımlanabilir. Bu uygulama dünyanın birçok ülkesinde görülen bir öğretim şeklidir. Özellikle az öğrenci sayısına sahip köy okullarında veya belirli nedenlerle öğretmen yetersizliği yaşanan durumlarda tercih edilebilmektedir. Bu uygulamada farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin aynı sınıfta eğitim alması da söz konusu olabilir.

Birleştirilmiş sınıflarda genellikle mihver dersler olarak adlandırılan dersler (Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji gibi) ortak işlenirken, ifade ve beceri dersleri (Türkçe, Matematik, Müzik gibi) genellikle mihver derslerin temelleri üzerinde yapılandırılmaktadır. Bu sayede derslerin işlenmesi planlı bir şekilde gerçekleştirilmeye çalışılır.

Öğretmen sayısı birleştirilmiş sınıflarda öğrenci sayısına göre belirlenir. Örneğin, 10-21 öğrenci için bir öğretmen atanırken, 21 ve üzeri öğrenci sayısında ise 2 öğretmen görevlendirilebilir. Bu sayede her öğrencinin yeterli şekilde ilgi ve eğitim alması hedeflenir.

Birleştirilmiş sınıf uygulaması 2000'li yıllardan itibaren Türkiye'de yaygınlaşmaya başlamıştır. Programın nasıl uygulanacağına dair ilk pilot uygulama 2004-2005 öğretim yılında başlamış ve 2005-2006 öğretim yılında tam anlamıyla uygulamaya geçirilmiştir.

Birleştirilmiş sınıflarda eğitim genellikle öğretmenli ve ödevli olarak gerçekleştirilir. Öğretmenin doğrudan yönettiği derslere "öğretmenli dersler" denir ve bu derslerde öğrencilerle öğretmen doğrudan ilgilenir. Bu yöntemle öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun bir eğitim alması amaçlanır.

Son olarak, birleştirilmiş sınıflarda öğrenci sayısının en az 10 olması önerilir. Bu sayede sınıf içerisinde etkili bir öğretim ve öğrenme süreci sağlanabilir.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri