Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bir Şarkısın Sen Mukaddes Bahceci Odam Kirec Tutmuyor Şarkısı 7 Temmuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Misafir
Mukaddes Bahceci 7 Temmuzda soylediği şarkı Bir Şarkısın Sen
Bir Şarkısın Sen Mukaddes Bahceci Odam Kirec Tutmuyor Şarkı Sozu
Odam kirec tutmuyor
Kumunu karmayınca
Sevda baştan gitmiyor
Sarılıp yatmayınca
Baba ben derviş miyem
Hırkamı giymiş miyem
Ben sevdim eller aldı
Niye ben olmuş muyem
Odamı kirec eyle
Yuzumu gulec eyle
Yandım aşkın elinden
Gel bana ilac eyle
Odam kirectir benim
Yuzum gulectir benim
Soyun da gel yanıma
Tenim ilactır benim

Bu dizeler Mukaddes Bahçeci'nin "Bir Şarkısın Sen" adlı şarkısından alınmıştır. Şarkıda aşkı ve sevdanın insan üzerindeki etkisini anlatan derin bir duygusal içerik bulunmaktadır.

Odam kirec tutmuyor, kumunu karmayınca, sevda baştan gitmiyor, sarılıp yatmayınca diye başlayan dize, aşkın bakım ve özen isteyen, sürekli taze tutulması gereken bir duygu olduğunu anlatmaktadır. Aşkın sürekli beslenmesi ve ilgi görmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Şarkının devamında "Baba ben derviş miyem, hırkamı giymiş miyem, ben sevdim eller aldı, niye ben olmuş muyum" dizelerinde ise aşkın insanı nasıl değiştirdiği ve aşık olan kişinin kendisini sorguladığı bir iç hesaplaşmaya yer verilmiştir.

"Yanmım aşkın elinden, gel bana ilaç eyle" ve "Soyun da gel yanıma, tenim ilactır benim" gibi dizelerde ise aşkın insanı nasıl etkileyip yaraladığı ancak aynı zamanda şifacı bir güç olarak da algılandığına vurgu yapılmıştır.

Genel olarak şarkıda aşkın insan üzerindeki derin etkisi, duygusal yaraları ve şifacı gücü üzerine güçlü bir şekilde vurgu yapılmıştır. Mukaddes Bahçeci'nin yürekten gelen yorumuyla bu dizeler daha da etkileyici bir hale gelmektedir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri