Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Batum ne ile meshurdur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Batum ne ile meşhurdur?​

Batum’da ne yenir ne içilir
- Soda (Natakhtari)1. Batum’da lezzetli yöresel maden suları bulunuyor.
- Haçapuri0. Haçapuri, bizim Karadeniz pidesine benzer bir tür pidedir.
- Hıngel0. Bir tür mantıdır.
- Harço Çorbası0. Gürcülerin geleneksel yemeklerinden biridir.
- Sulguni0.
- Zargana0.
- Şarap0.
- Elma tatlısı0.

Batum’da denize girilir mi?​

Önceliğiniz dinlenmek, deniz ve güneş ise sahil şeridinde yer alan oteller tam size göre. Batum’da kumsal yok, taşlık da olsa çok geniş bir plaj var.
Gürcüler domuz eti yer mi?​
Ülkede Müslüman olduğunu söyleyenler, Müslüman olmanın, İslam’ın gereklerini bilmiyor. ‘Müslümanım’ diyen birçok Gürcü’nün İslam dininde kesin olarak haram olan domuz eti ve alkol gibi yiyecek ve içecekler konusuna hiç dikkat etmediklerini görmek çok üzücü.

Gürcistan’da nelere dikkat edilmeli?​

Gürcistan’da nelere dikkat edilmeli?
Gürcistan’a Seyehat İçin Nelere Dikkat Edilmeli
- Nüfus cüzdanı seyahat süresince taşınmalı
- Eski, deforme olmuş kimlikler girişlerde kabul edilmiyor (10 yıldan eski olmamalı)
- Bebekler dahil tüm kimliklerde fotoğraf bulunması zorunlu tutuluyor.
- 10 yıldan eski nüfus cüzdanlarıyla giriş yapılamaz.

Batum’da nerede yenir?​

Batum’da nerede yenir?
- 1) Maspindzelo. Batum’da yemek yemek isteyenler Maspindzelo’da buluşuyor.
- 2) Heart Of Batumi. Gürcü mutfağından lezzetleri görebileceğiniz Heart Of Batumi, tam da Batum’un kalbi olan bir mekan.
- 3) Tavaduri.
- 5) Zona Bar.
- 6) Solo Pizza.
- 7) Lurji Sufra.
- 8) 360 Sky Bar.
- 9) Batumi Pizza.

Gürcistan’ın neyi meşhur hediyelik?​

Kantsi denilen geleneksel boynuzları veya gümüş yada metal el yapımı bıçakları Tiflis’te ilk akla gelen hediyelik olacaktır. Papakhi ve Teka denilen büyük kabarık yün şapkaları ve Gürcü şarapları yine tercih edilebilir hediyeler arasında bulunacaktır.

Batum güvenli bir şehir mi?​

BATUM GÜVENLİ BİR YER Mİ? Gürcistan zaten genel olarak şuç oranının nispeten düşük olduğu bir ülke. Batum gece de yaşan bir şehir. Hava karardıktan sonra da sokaklar gündüzüyle aynı rahatlıkta ve güvende.
Gürcistanda Rusça konuşuluyor mu?​
Kafkas halkları arasında bulunan Gürcistan’da resmi ve öğretim dili olarak Gürcüce konuşulmaktadır. 5 milyonu aşkın insan tarafından konuşulan Gürcücenin yazı sistemi Gürcü Alfabesidir. Sovyet döneminin etkisiyle Rusça öğrenen kişiler ikinci dil olarak bu dili bilmektedir.

Gürcistanda TL geçiyor mu?​

Gürcistanda TL geçiyor mu?
Gürcistan para birimi Lari, kısaltması GEL. TL ya da döviz, ne bozduracaksanız Gürcistan’da bozdurun deriz. Ayrıca, Gürcistan’daki ATMlerden Türk banka kartınızla Lari çekebilirsiniz.

Batumda hangi para geçiyor?​

Batumda hangi para geçiyor?
Batum Şehir Rehberi
Ülke: | Gürcistan
Tel Kodu: | 00 995 222
Para Birimi: | Lari
Zaman Dilimi: | Greenwich Mean Time (UTC+00:00)
Vize: | Gürcistan Konsolosluğu

Batum, Gürcistan'ın Karadeniz kıyısında yer alan şehri olup turistlerin ilgisini çeken birçok özelliği bulunmaktadır. Şehirde ziyaretçilere yöresel lezzetler ve kültürel deneyimler sunulmaktadır. Batum'un meşhur yemekleri arasında; Haçapuri (Karadeniz pidesine benzer türde bir pide), Hıngel (bir tür mantı), Harço Çorbası (Gürcü geleneksel çorbası), Sulguni peyniri, Zargana balığı, Gürcü şarabı, Elma tatlısı ve Natakhtari adı verilen lezzetli yöresel maden suları bulunmaktadır.

Deniz ve plaj keyfini yaşamak isteyen ziyaretçiler için Batum'un sahil şeridinde bulunan oteller uygun bir seçenek olabilir. Plajlar genellikle taşlık olsa da geniş bir plaj alanı bulunmaktadır.

Gürcistan'ın genel olarak Gürcüce konuşulan bir ülke olduğunu belirtilmiştir. Gürcü halkının çoğunlukla domuz eti ve alkol gibi ürünler tüketmesi İslam dinine aykırı olmasına rağmen, bazı Gürcü Müslümanların bu konuya dikkat etmediği ifade edilmiştir.

Gürcistan'a seyahat edecek ziyaretçilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar arasında nüfus cüzdanını yanlarında bulundurmaları, eski ve deforme olmuş kimliklerin kabul edilmeyebileceği, kimliklerde fotoğraf bulunmasının zorunlu olduğu ve 10 yıldan eski nüfus cüzdanlarıyla giriş yapılamayacağı gibi detaylar yer almaktadır.

Batum'da yemek yemek isteyenler için Maspindzelo, Heart Of Batumi, Tavaduri, Zona Bar, Solo Pizza, Lurji Sufra, 360 Sky Bar gibi restoranlar tavsiye edilmektedir. Bu mekanlarda Gürcü mutfağından lezzetler bulabilirsiniz.

Gürcistan'da alınabilecek hediyelikler arasında Kantsi denilen geleneksel boynuzlar, el yapımı bıçaklar, Papakhi ve Teka denilen yün şapkaları, Gürcü şarapları gibi ürünler yer almaktadır. Gürcistan genel olarak güvenli bir ülke olarak bilinmektedir ve Batum da gündüzleri olduğu gibi gece de güvenli bir şehirdir.

Gürcistan'da resmi dil Gürcüce olup, eski Sovyet etkisiyle birlikte Rusça da yaygın olarak konuşulmaktadır. Para birimi olarak Lari kullanılmaktadır ve Türk Lirası veya döviz bozdurmak için Gürcistan'ı tercih edebilirsiniz. Ayrıca, Gürcistan'daki ATM'lerden Türk banka kartlarıyla Lari çekilebilmektedir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri