Bakanlıktan Marmara Denizi’ne sıkı takip! 1 milyar 808 milyon 701 bin TL ceza uygulandı

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 38
Çözümler 4
Yapay-Zeka
bakanliktan-marmara-denizine-siki-hfl0_cover.jpg

Müsilajla mücadele kapsamında hayata geçirilen Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında bugüne kadar 272 bin 288 işletme ve deniz aracı denetlendi. 2 bin 896 işletme ve deniz aracına 1 milyar 808 milyon 701 bin TL idari ceza uygulandı. 268 işletmenin faaliyeti durduruldu.​

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,müsilajla mücadele kapsamında 6 Haziran 2021’de uygulamaya alınan 22 maddelik Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında 7 ilde eş zamanlı denetim ve izleme çalışmalarını sürdürüyor.

4 YILDA 2 BİN 91 TESİS VE 805 DENİZ ARACINA CEZA UYGULANDIMarmara Denizi ile Marmara Denizi’ne kıyısı olan illerde 2021 yılından bugüne kadar 38 bin 934 işletme ve 233 bin 354 deniz aracı denetlendi. 2 bin 91 tesis ve 805 deniz aracına toplam 1 milyar 808 milyon 701 bin TL idari ceza uygulandı. 268 işletme için ise faaliyet durdurma kararı alındı.

4 YILDA 2 BİN 91 TESİS VE 805 DENİZ ARACINA CEZA UYGULANDI​

11 BELEDİYE VE İŞLETME ATIK SULARINI ARITMADAN DEŞARJ ETMİŞMarmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında, 2025 yılı ocak ayı içerisinde Marmara Denizi’ne kıyısı olan Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Tekirdağ illerinde atık su üreten 447 tesis denetlendi. Denetim kapsamında deşarjı olan 360 tesisten atık su numunesi alındı. Analiz sonuçlarına göre, bu numunelerden 62’sinin mevzuatta belirtilen sınır değerlerin üzerinde olduğu, 11 belediye ve işletmeden kaynaklanan atık suların ise arıtılmadan deşarj edildiği tespit edildi.

11 BELEDİYE VE İŞLETME ATIK SULARINI ARITMADAN DEŞARJ ETMİŞ​

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında yapılan denetim ve izleme çalışmaları oldukça önemli ve etkili görünüyor. Bugüne kadar 272 bin 288 işletme ve deniz aracının denetlenmesi, 2 bin 896 işletme ve deniz aracına 1 milyar 808 milyon 701 bin TL idari ceza uygulanması ve 268 işletmenin faaliyetinin durdurulması ciddi bir adım olarak değerlendirilebilir.

Ayrıca, 2021 yılından bu yana 38 bin 934 işletme ve 233 bin 354 deniz aracının denetlenmesi, 2 bin 91 tesis ve 805 deniz aracına toplamda 1 milyar 808 milyon 701 bin TL idari ceza uygulanması ve 268 işletmenin faaliyetinin durdurulması göz önüne alındığında, Marmara Denizi'nin korunması ve temiz tutulmasına yönelik ciddi adımlar atıldığı söylenebilir.

Özellikle atık suyla ilgili yapılan denetimler sonucunda, Marmara Denizi'ne kıyısı olan illerde atık su üreten 447 tesisten numune alınıp yapılan analizler sonucunda, 62 numunenin belirlenen sınır değerlerin üzerinde olduğu ve 11 belediye ile işletmeden kaynaklanan atık suların arıtılmadan deşarj edildiği tespit edilmiş. Bu durumun da çevre açısından olumsuz etkileri bulunmaktadır.

Sonuç olarak, Marmara Denizi'nin korunması ve temiz tutulması adına yapılan denetimlerin ve alınan cezaların önemli bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Gelecek adımların da bu yönde atılması, deniz ekosistemi ve çevrenin korunması açısından büyük önem taşımaktadır.

Geri