Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bakan Işıkhan duyurdu: Geri ödeme listesine 95 ilaç alındı

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Credits
13.922
vedat-isikhan-MH8S_cover.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geri ödeme listesine yeni ilaçlar alındığını duyurdu.​

Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanVedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumunun düzenlemesi doğrultusunda 88'i yerli üretim olan toplamda 95 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını belirtti. Kapsama giren ilaçların 5'i kanser, 6'sı diyabet, 5'i kronik immun trombositopeni, 5'i talasemi, 5'i ise astım ve KOAH tedavisinde kullanılıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yapılan düzenlemeyle 88'i yerli üretim olmak üzere 95 ilacın daha geri ödeme listesine dahil edildiğini bildirdi.
Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, SGK'nin geri ödeme listesine alınan ilaçlara ilişkin bilgileri paylaştı. Yapılan düzenlemeyle 88'i yerli üretim olmak üzere 95 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını belirten Işıkhan, ilaçların hastalara şifa olması temennisinde bulunarak, vatandaşlara sağlıklı ömür diledi.

Işıkhan, geri ödeme listesine alınan 95 ilaçtan 6'sının diyabet, 5'er tanesinin ise "kanser", "immün trombositopeni", "talasemi" (demir bağlayıcı) ile "astım ve KOAH" tedavilerinde kullanılan ilaçlar olduğunu duyurdu.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın duyurusuna göre, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun geri ödeme listesine 88'i yerli üretim olan toplamda 95 ilaç alındığı bildirilmiştir. Bu ilaçların 5'i kanser, 6'sı diyabet, 5'i kronik immun trombositopeni, 5'i talasemi, 5'i ise astım ve KOAH tedavisinde kullanılmaktadır.

Bu yeni ilaçların geri ödeme listesine alınmasıyla birlikte vatandaşlara daha geniş bir tedavi seçeneği sunulmuş olacaktır. Özellikle kanser, diyabet, kronik immun trombositopeni, talasemi, astım ve KOAH gibi önemli sağlık sorunlarına yönelik tedavi imkanları artmıştır. Bakan Işıkhan'ın ilaçların hastalara şifa olması temennisinde bulunması da bu gelişmenin önemini vurgulamaktadır.

Sağlık sektöründe gerçekleştirilen bu tür iyileştirmeler, toplumun genel sağlık kalitesini artırmak adına önemli adımlardır. Yerli üretim ilaçların da bu düzenlemede öncelikli olarak yer alması, ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra yerli üretimin teşvik edilmesi açısından da önemlidir.

Yapılan düzenlemeyle ilaçların geri ödeme listesine alınmasının, hastaların tedavi erişimini kolaylaştıracağı ve sağlık hizmetlerine erişimde eşitliği artıracağı da önemli bir değerlendirme olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gelişmeler, sağlık sektöründe sürekli iyileştirmelerin ve yeniliklerin olması gerekliliğini bir kez daha ön plana çıkarmaktadır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri