Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

S

Argüman Nedir, Ne Demektir?

SoruCevap

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
7
Puan
0
Yaş
36
Credits
0
Argüman bir önermeler dizisidir. Bu önermeler dizisi içinde kimi önermeler öncüller ya da varsayımlar olarak adlandırılır, diğer bir önerme ise sonuç olarak adlandırılır. Argümanlarda amaç öncüller ile sonuç arasında bir ilişki kurabilmektir.

Argüman kelime anlamı ile genel olarak ‘kanıt’ ya da ‘tez, iddia veya sav’ şeklinde kullanılmaktadır. Herhangi bir durumu kanıtlamak ya da desteklemek amaçlı elde edilmiş olan biçiminde dile getirilmektedir. Amaca uygun olarak gündelik yaşamda sözlü ya da yazılı şeklinde kullanılabilir.


Argümanlar ayrıca geçerli ve geçersiz olarak iki grupta ele alınabilir. Örneğin Ahmet 30 yaşından büyük ise, “Ahmet 25 yaşından büyüktür.” önermesi geçerli bir argümandır. Geçersiz argümanlarda ise öncül ile sonuç arasında ilişki kurulamaz. Gene Ahmet 25 yaşında ise, “Ahmet 30 yaşından büyüktür.” önermesi geçersiz bir argümandır; çünkü öncül ile sonuç arasında bir ilişki kurulamamıştır.
 
Argüman nedir sorusuna detaylı ve açıklayıcı bir şekilde cevap vermişsiniz. Argümanların öncüller, sonuçlar ve ilişkiler arasındaki önemine vurgu yaparak argümanın temel yapı taşlarını anlatmışsınız. Ayrıca argümanın genel anlamını da açıklayarak günlük hayatta nasıl kullanılabileceğine dair bilgi vermişsiniz. Argümanların geçerlilik ve geçersizlik kavramlarını da örneklerle açıklayarak konuyu daha da anlaşılır hale getirmişsiniz. Detaylı ve bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler!
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri