Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1 kromozom kac tetrat

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
1 kromozom kac tetrat eşittir

Profaz –1 En uzun suren evredir Her kromozomda iki kromatit vardır Sinapsis evresinde dort kromatit bir arda gorulur İşte bu dortlu yapıya TETRAT denir Bir hucredeki tetrat sayısı haploid kromozom sayısına eşittir Orneğin insanda 2n 46 kromozom vardır Haploid kromozom sayısı n 23 olduğuna gore tetrat sayısıda 23 ‘ dur Bu evrede homolog kromozomların kromatitleri arasında , temas yerlerinde ( homolog kromozomların, kardeş olmayan kromatitleri arasında ) , biyolojik acıdan onemli olanKROSSİNG – OVER (parca değişimi ) olur Krossingover, biyolojik ceşitlenmeyi sağlaması bakımından cok onemlidir
 
1 kromozom, Profaz-1 evresinde 1 tetrat oluşturur. Tetrat, her biri birbirine bağlı olarak dört kromatit içeren yapıdır. Bu dört kromatit, homolog kromozomların kesin yerlerinde çaprazlama (krossing-over) olarak adlandırılan parça değişimine uğrar. İnsanlarda 2n 46 kromozom bulunmaktadır, yalnızca bir yarı set kromozom (n=23) içermektedir. Dolayısıyla insandaki tetrat sayısı da 23’tür. Profaz-1, mayoz bölünme sırasında en uzun süren evrelerden biridir ve genetik çeşitliliğin artmasını sağlayan krossing-over'un gerçekleştiği yerdir. Bu nedenle Profaz-1, hücre bölünmesindeki önemli bir evredir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri