Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

LCW ve DeFacto'ya da üretim yapıyordu! Dev tekstil firması iflasın eşiğinde

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

LCW ve DeFacto'ya da üretim yapıyordu! Dev tekstil firması iflasın eşiğinde​

İstanbul merkezli dev tekstil firması Settriko, mali sıkıntılar nedeniyle iflas riskiyle karşı karşıya. LCW, DeFacto ve Boyner gibi büyük markalar için üretim yapan firma, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulunarak bir aylık ek süre aldı. Settriko, mali durumunun düzelmemesi durumunda iflas açıklamak zorunda kalabilir.
093652573-tekstil4.jpg

093651963-tekstil3.jpg

093652057-tekstil2.jpeg

093651870-tekstil1.jpg

Türkiye'nin önde gelen tekstil firmalarından biri olan Settriko Tekstil, mali açıdan ciddi bir krizle karşı karşıya kaldı.
Sözcü'nün haberine göreözellikle triko ürünleriyle ön plana çıkan ve Boyner, LCW ve DeFacto gibi büyük markalara üretim yaparak yerel pazarda geniş bir yer edinen firma son dönemde yaşadığı mali zorluklar nedeniyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi konkordato başvurusunda bulundu.
Sözcü'nün haberine göre
1 AYLIK EK SÜRE TANINDI
1 AYLIK EK SÜRE TANINDI
Mahkeme, Aralık 2024'te şirketin toparlanabilmesi için verilen 3 aylık sürenin sonunda ek bir ay daha tanıdı.
Bu süreçte şirketin faaliyetlerinin denetimi için görevlendirilen üç kişilik konkordato komiserlerinin görevlerine devam edilmesine de karar verildi.
İFLAS AÇIKLAMAK ZORUNDA KALABİLİRLER
İFLAS AÇIKLAMAK ZORUNDA KALABİLİRLER
Verilen 1 aylık mühlet süresi içinde beklenen gelişmelerin yaşanmaması durumunda Settriko Tekstil iflasını açıklamak durumunda kalabilir.
DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARA ÜRETİM YAPIYOR
DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARA ÜRETİM YAPIYOR
2008'de kurulan şirket, İstanbul'da 3 bin metrekarelik alanda yıllık 1 milyon 700 bin adet üretim gerçekleştiriyor.
Şirket iç piyasada Boyner, LCW ve DeFacto; Almanya, Hollanda, Norveç, İsveç, İtalya, İspanya, Polonya, İrlanda, İngiltere ve Danimarka gibi birçok ülkedeki dünya markalarına üretim yapıyor.

Settriko Tekstil'in iflasın eşiğinde olması ve mali sıkıntılarla karşı karşıya kalması gerçekten endişe verici bir durum. Özellikle LCW, DeFacto ve Boyner gibi büyük markalara üretim yaparak tanınan bir firma olmaları, sektördeki geniş etkileri daha da artırabilir.

Konkordato başvurusunda bulunmaları ve ek süre almaları, şirketin mali durumunu düzeltmek için bir fırsat olabilir. Ancak verilen süre içinde mali durumlarını toparlayamazlarsa iflaslarını açıklamak zorunda kalabilirler.

Settriko Tekstil'in dünya çapında tanınmış markalara üretim yapıyor olması da dikkat çekici. 2008 yılında kurulan şirketin yıllık 1 milyon 700 bin adet üretim gerçekleştirmesi ve yurt dışındaki birçok ülkeye ürün tedarik etmesi, Türk tekstil sektöründeki potansiyeli göstermesi açısından önemlidir.

Umuyoruz ki Settriko Tekstil, mali sıkıntılarını aşarak sektördeki yerini koruyabilir ve üretim faaliyetlerine devam edebilir. Çünkü sektördeki bir devin iflas etmesi, sektöre ve istihdama olumsuz etkiler yaratabilir. Herkesin bu süreçte destek olması ve çözüm bulunması önemlidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri