Zeberus
Yönetici
Eğitim iş kime bağlı?
Konfederasyon Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu.Öğretmen sendika üyeliği nasıl yapılır?
Sendikaya üyelik, kamu görevlisinin üç nüsha olarak doldurup imzaladığı üye formu ile sendikaya başvurması ve başvurunun sendika yetkili organınca kabulü ile kazanılır. Üyelik başvurusu, sendika tarafından en çok otuz gün içinde reddedilmediği takdirde üyelik istemi kabul edilmiş sayılır.Sendikaların çoğunluğunda Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim Bir Sen) AKP iktidarına yakın olduğu görüşü hâkim. Eğitim Bir Sen’in AKP iktidarından önce 18 bin olan üye sayısının bugün 80 bini aştığı biliniyor.
Eğitim Is Sendikası hangi siyasi görüşte?
Eğitim Is Sendikası hangi siyasi görüşte?Eğitim-İş , siyasi iktidarın eğitimi özelleştirme , yerelleştirme ve dinselleştirme politikalarına karşı , Cumhuriyetle biçimlenen laik , demokratik , bilimsel , ulusal , çağdaş ve parasız eğitimi savunur.
Memurların yüzde kaçı sendikalı?
Memurların yüzde kaçı sendikalı?Buna göre, 2 milyon 658 bin 555 memurdan 1 milyon 718 bin 984’ünün herhangi bir sendikaya üyeliği bulunuyor. Memurların sendikalaşma oranı ise yüzde 64,66 olarak belirlendi.
Öğretmen sendikadan nasıl çıkar?
Üyelikten çekilme, çekilmek isteyen kamu görevlisi tarafından, üç nüsha olarak doldurulup imzalanan üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna verilmesi ile gerçekleşir. Kurum görevlisi, kayıt numarası ile tarih verilen çekilme bildiriminin bir suretini derhal üyeye vermek zorundadır.Memur sendikaya nasıl üye olur?
Kamu görevlileri çalıştıkları işyerinin girdiği hizmet kolunda kurulu bir sendikaya üye olabilirler. Sendikaya üyelik, kamu görevlisinin üç nüsha olarak doldurup imzaladığı üye formu ile sendikaya başvurması ve başvurunun sendika yetkili organınca kabulü ile kazanılır.“Mesele ve sorun varsa, çözümü de var” felsefesiyle 2021 yılı kasım ayının başında kurulan Eğitim Gücü Sen Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat yaptığı açıklamada, ”Ne iktidarın nede muhalefetin yandaşı değiliz , ne iktidarın nede muhalefetin muhalifi de değiliz.
Eğitim iş sendikasını kim kurdu?
Eğitim iş sendikasını kim kurdu?Bugün Encümen-i Muallim’den, TÖS’ten, TÖBDER’den devraldığımız kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt’un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden kurduğumuz Eğitim-İş’imizi, Edirne’den Van’a, Hatay’dan Sinop’a yurdumuzun dört bir tarafındaki eğitim çalışanlarıyla kucaklaştırdık.