Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Amel-i Salih ne anlama gelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Şehid Olarak Olebilmek İcin Dua

S

İnsanın en gizli duşmanı kimdir?

S

SoruCevap

Ameli Salih ne anlama gelir?

İyi amel, yararlı iş Allahu tealanın razı olduğu, beğendiği iş, ibadet

Allahu teala Kur'anı kerimde mealen buyurdu ki:

Erkek ve kadından her kim mu'min (imanlı) olarak ameli salih işlerse, işte onlar Cennet'e girerler, orada hesabsız olarak, rızıklandırılırlar
(Mu'min sUresi: 40)

Bir kimse, zulm yani gunah işleyip, sonra tovbe eder ameli salih işlerse, Allahu teala tovbesini elbette kabUl eder (Maide sUresi: 39)

Rabbine kavuşmak isteyen bir kimse, ameli salih, işlesin ve Rabbine kullukta hic ortak koşmasın (Kehf sUresi: 110)

Ameli salih, İslam'ın beş ruknu, direğidir İslam'ın bu beş temelini, bir kimse hakkı ile kusUrsuz yaparsa, Cehennem'den kurtulması kuvvetle umulur Cunku bunlar aslında salih işler olup, insanı gunahlardan ve cirkin şeyleri yapmaktan korur Nitekim, Kur'anı kerimde AnkebUt sUresi kırk beşinci ayetinde mealen; Kusursuz kılınan bir namaz, insanı kotu, cirkin işleri işlemekten korurbuyruldu (İmamı Rabbani)

İnsan kabre konulduğunda dunyada iken yaptığı ameli salihleri guzel sUrette, guzel kokulu ve guzel elbiseli olarak yanına gelir Beni bilmez misin?der O da der ki: Sen kimsin ki, Allahu teala seni benim şu garib olduğum zamanda bana ihsan eylediO da der ki: Ben senin salih amelinim (işlerinim) Korkma, mahzUn olma! Biraz sonra Munker ve Nekir melekleri gelirler ve sana sual ederler Onlardan korkma!der (İmamı Gazali)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri