S
SoruCevap
Zeytinyağlı Nefis Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
3 adet pırasa
1 kuru soğan
1 orta uzunluk havuç
3 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığına yakın tuz
6 yemek kaşığı zeytinyağ yada sıvı yağ
1,5 su bardağı su
Zeytinyağlı Nefis Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,Bugünde günlerden çoğumuzun sevdiği misler üzere zeytinyağlı pırasa.
İlk evvel pırasamızın ön yapraklarını soyup güzelce yıkayıp doğradıktan sonra 5 dakika sirkeli suda bekletiyoruz.
Havucumuzu da yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük doğrayıp pırasamızla birlikte süzüyoruz.
Yayvan bir tencerede sıvı yağımızla birlikte doğranmış soğanımızı kavuruyoruz.
Ardından salçamızı ve tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz.
Süzülen pırasa ve havucumuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi de ekleyip 1,5 su bardağı suyumuzu ek edip orta ateşte pirinçlerimiz yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Nefis Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet pırasa
1 kuru soğan
1 orta uzunluk havuç
3 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığına yakın tuz
6 yemek kaşığı zeytinyağ yada sıvı yağ
1,5 su bardağı su
Zeytinyağlı Nefis Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,Bugünde günlerden çoğumuzun sevdiği misler üzere zeytinyağlı pırasa.
İlk evvel pırasamızın ön yapraklarını soyup güzelce yıkayıp doğradıktan sonra 5 dakika sirkeli suda bekletiyoruz.
Havucumuzu da yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük doğrayıp pırasamızla birlikte süzüyoruz.
Yayvan bir tencerede sıvı yağımızla birlikte doğranmış soğanımızı kavuruyoruz.
Ardından salçamızı ve tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz.
Süzülen pırasa ve havucumuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi de ekleyip 1,5 su bardağı suyumuzu ek edip orta ateşte pirinçlerimiz yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Nefis Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı