T
theking
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler
5 adet ayıklanmış enginar. konserve de olabilir, ben difrizden kullandım.
1 kase garnitür konserve kullanabilirsiniz ben yeniden difrizden kullandım.
1 adet küçük baş kuru soğan
1 adet küçük limon
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
2-3 su bardak sıcak su
Süslemek için
Dereotu
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir baş soğanı 4 diş sarımsağı zeytinyağında pembeleştirelim.
Üzerine yarı pişmiş garnitürü ekleyip karıştıralım.
Enginarlarımda yarı pişmişti.
Üzerine kapatıp tuzu limonsuyunu ve sıcak suyunu ekleyelim.
Kaynadıktan sonra enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Hazır garnitürler pişmiş olduğu için siz pişme mühletini kısaltınız yâni enginarlar garnitürle bir tıkırdasın kâfi.
Tencereyi ağzı kapalı bir formda soğutalım.
Sonra enginarları tabağa aktarıp, içini garnitürle doldurup dereotu ile servis yapalım.
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet ayıklanmış enginar. konserve de olabilir, ben difrizden kullandım.
1 kase garnitür konserve kullanabilirsiniz ben yeniden difrizden kullandım.
1 adet küçük baş kuru soğan
1 adet küçük limon
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
2-3 su bardak sıcak su
Süslemek için
Dereotu
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir baş soğanı 4 diş sarımsağı zeytinyağında pembeleştirelim.
Üzerine yarı pişmiş garnitürü ekleyip karıştıralım.
Enginarlarımda yarı pişmişti.
Üzerine kapatıp tuzu limonsuyunu ve sıcak suyunu ekleyelim.
Kaynadıktan sonra enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Hazır garnitürler pişmiş olduğu için siz pişme mühletini kısaltınız yâni enginarlar garnitürle bir tıkırdasın kâfi.
Tencereyi ağzı kapalı bir formda soğutalım.
Sonra enginarları tabağa aktarıp, içini garnitürle doldurup dereotu ile servis yapalım.
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı