Yusuf Tekin'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Terörsüz Türkiye" başlığıyla vurguladığı önemli konuları paylaştığına değinmek istiyorum. Tekin, geçmişte AK Parti iktidarı öncesinde yaşanan güvenlik odaklı çözümler ve dar perspektifin yarattığı insan hakları ihlallerine dikkat çekiyor. Özellikle OHAL dönemi, boşaltılan köyler ve Kürtçe müzik dinlemek gibi günlük yaşamda karşılaşılan sorunlara vurgu yaparak, Türkiye'de yaşanan insan hakları sorunlarını hatırlatıyor.
Tekin'in bu mesajı, Türkiye'nin terörsüz, özgür ve demokratik bir ülke olma hedefine doğru atılan adımları desteklediğini gösteriyor. Özellikle toplumun bir arada, barış içinde yaşayabileceği bir ortamın oluşturulması ve insan haklarının korunması önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.
Teröre karşı mücadelenin elbette önemli olduğu unutulmamalıdır, ancak bu mücadelede insan haklarına saygı ve demokratik değerlerin korunması da büyük önem taşımaktadır. Umuyorum ki Türkiye, terörsüz bir geleceğe doğru ilerlerken, insan haklarının da her şart altında korunduğu bir ülke olmayı başarır.