Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yunanlilarla Rumlar ayni mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Yunanlılarla Rumlar aynı mı?​

Çeşitli kavimler dinleri bakımından “Rum” adıyla anılmışlardır. Mezhep bakımından Sırplar, Bulgarlar ve Ulahlar Ortodoks olduklarından Rum Cemaati (Rum Milleti) kabul edilmişlerdir. Onların yaşadığı Balkan toprakları da Türkler tarafından “Rumeli” olarak adlandırılmıştır. “Yunan olmak” ve “Rumluk” aynı şey değildir.

Yunan ve Rum arasındaki fark nedir?​

bizim bu milleti adlandırmamızda ilk kullandığımız ifade “rum”dur. neyse efendim, günümüze gelirsek, türkiye’de yaşayan ve türk tebası olan grek kardeşimize rum deriz, bağımsız yunanistan vatandaşına ise yunan.

Yunanlıların atası kim?​

Yunanlıların atası kim?
Bilim adamları, Bronz Çağı Minos ve Miken medeniyetlerini kuran ve bugünkü Yunanlıların ataları olan milletlerin İranlı ve Türk olduğunu ortaya koydu.

Latince hangi ülkenin resmi dili?​

Latince hangi ülkenin resmi dili?
Latince, Hint-Avrupa dil ailesinin İtalik koluna ait ölü bir dildir. Latin alfabesinin kökeni Etrüsk alfabesi ile Yunan alfabesine dayanır. Latince, Roma’nın da yer aldığı Orta İtalya’daki Latium bölgesinin dilidir.

Rumca hangi dil?​

Çoğunluk itibarıyla Kuzey Yunanistan’da konuşulmakla birlikte Türkiye,Rusya ve Ermenistan’da Pontuslular tarafından konuşulmaktadır.1923’te Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinde Ortodoks Hristiyan Rumların anavatanlarından ayrılmasıyla, bu dil Yunanistan’a geldi.

Pontus Rum Yunan mı?​

Gürcistan, kuzeydoğu Anadolu ve eski Rus bölgesi Güney Kafkasya’dakiler, çağdaş Yunan akademik çevrelerinde sıklıkla Doğu Pontus Rumu ya da Kafkasyalı Rumlar olarak anılır, ama aynı zamanda bu tabirler Rum asıllı olup Türkçe konuşan Urumları da içerir.

Ermeni ve Rum aynı mı?​

Ermeni ve Rum aynı mı?
Böylece, ulusal mezhebi terk ederek mesela Ortodoks kilisesine bağlanan Ermeniler, Rum olarak kabul edilmişler, yine aynı şekilde Malazgirt Savaşı’ndan önce ve sonra Müslümanlığı kabul eden Ermeniler de zamanla Arap, Fars, Türk ya da Kürt kimliklerini benimsemişlerdir.

Yunanca hangi dile benzer?​

Yunanca hangi dile benzer?
Sınıflandırma. Yunanca, genel kabul edilen görüşe göre Hint-Avrupa dil ailesinde yer alır ve aile içinde kendi başına (ve bazen Antik Makedonca ile birlikte) Helenik diller kolunu oluşturur. Bazı dilbilimciler Yunanca ve Frigceyi Hint-Avrupa dil ailesi içinde varsayımsal Greko-Frig üst grubunda birleştirir.
Yunanlıların kökeni nedir?​
Yunanların MÖ 20. yüzyılda kitleler hâlinde Balkan Yarımadası’nın güneyine göç ettiklerine inanılır. Yunanlar zamanla Anadolu’da ve Karadeniz sahillerinde ticaret kolonileri kurmuşlar ve gerek Anadolu’da gerekse de Yunanistan’da uzun yıllar hüküm sürmüşlerdir.
Latin dili hangi ülkeye ait?​
İlkçağda İtalya yarımadasında Roma’nın içinde bulunduğu Latium bölgesinde konuşulan Latince, Roma İmparatorluğu’nun resmi dili olduktan sonra sınırlarının genişlemesiyle Latince önce İtalya yarımadasında sonra özellikle Gallia (bugünkü Fransa), Hispania (İspanya), Helvetia (İsviçre), Lyricum (Dalmaçya, Arnavutluk).

Latinler Hangi millet?​

Latinler Hangi millet?
Roma’nın İtalya’da genişlemesiyle ‘Latin’ kelimesi etnik bir terim ve hukukî bir kategori haline gelmiştir. Günümüzün Latin halkları ise İtalyanlar, İspanyollar, Fransızlar, Portekizliler ve Rumenlerdir.

Karadeniz Rum mu?​

Karadeniz Rum mu?
Karadeniz Rumları Karadeniz’de tahminen 1.5 milyon Rum yaşamaktadır. Bu Rumlar sanılanın aksine Müslüman Rumlardır. Yunanistana sempati ile bakmazlar ve bağımsızlık, isyan gibi idealler taşımazlar. Hristiyan akrabaları mübadele ile Yunanistan’a gönderilmesine karşın Müslüman Rumlara dokunulmamıştır.
 
Yunanlılarla Rumlar aynı değildir. Rumlar, genellikle Ortodoks Hristiyan olan Sırplar, Bulgarlar ve Ulahlar gibi grupları ifade etmek için kullanılmıştır. Balkan toprakları da Türkler tarafından "Rumeli" olarak adlandırılmıştır. Yunan olmak ve Rum olmak farklı kavramlardır.

Yunan ve Rum arasındaki fark, Türkiye'deki Grek vatandaşlarına Rum denmesi ve bağımsız Yunanistan vatandaşlarına Yunan denmesidir.

Yunanlıların atasının İranlı ve Türk milletlerinden geldiği bilimsel araştırmalar tarafından ortaya konmuştur.

Rumca, çoğunlukla Kuzey Yunanistan'da konuşulan bir dildir. Ayrıca Türkiye, Rusya ve Ermenistan'da da Pontuslular tarafından konuşulmaktadır.

Pontus Rumlarının bazen Doğu Pontus Rumu veya Kafkasyalı Rumlar olarak anıldığı ancak bu terimlerin Rum kökenli olanları olduğu kadar Türkçe konuşan Urumları da kapsadığı bilinmektedir.

Ermeniler ve Rumlar aynı değillerdir. Ancak tarih boyunca bazı Ermeniler, Ortodoks kilisesine geçerek Rum olarak kabul edilmişlerdir.

Yunanca, genel kabul gören bir görüşe göre Hint-Avrupa dil ailesine aittir ve Helenik diller kolunu oluşturur. Bazı dilbilimciler Yunanca'yı Frigce ile birlikte Greko-Frig üst grubunda sınıflandırır.

Yunanlıların kökeninin MÖ 20. yüzyılda Balkan Yarımadası'nın güneyine göç ettikleri ve zamanla Anadolu'da ticaret kolonileri kurdukları düşünülmektedir.

Latin dili, Roma İmparatorluğu'nun Roma'nın bulunduğu Latium bölgesinde konuşulmuş ve Roma'nın genişlemesiyle diğer bölgelere yayılmıştır.

Roma'nın genişlemesiyle Latin kelimesi etnik bir terim ve hukuki bir kategori haline gelmiştir. Günümüzde Latin halkları arasında İtalyanlar, İspanyollar, Fransızlar, Portekizliler ve Rumenler bulunmaktadır.

Karadeniz Rumları, Karadeniz bölgesinde yaklaşık 1.5 milyon Müslüman Rumdan oluşmaktadır. Bu Rumlar genellikle Yunanistan'a olan bağlılıkları veya idealleri olmayan topluluklardır. Hristiyan akrabaları mübadele ile Yunanistan'a gönderilirken, Müslüman Rumlarına dokunulmamıştır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri