Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yumuşacık Pamuk Lavaş

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Yumuşacık Pamuk Lavaş Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su (250 ml )
Yarım su bardağı yoğurt (200 ml )
1 yemek kaşığı zeytinyağı ( sıvı yağ da olur. )
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
4 su bardağı +1 yemek kaşığı un (200 ml) bardak ölçüsü

Yumuşacık Pamuk Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabımıza ılık su, yoğurt ,şeker, tuz, maya konur, karıştırılır.
Azar azar un ek edilerek yumuşak ele yapışmayan hamur yapılır.
30 yahut 40 dk mayalandırılır.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapılarak pazı elde edilir ve tepsiye dizilir.
Üstü kapatılır birinci yaptığımız pazıdan alıp oklava ile ince açılır.
Tavamız kızdırılır, orta ateşte sık çevrilerek pişirilir.
Yufkalarımız sıcakken uygunca sarmalanıp poşete geçirilir.
İsterseniz içine istediğiniz harçtan koyup dürüm yapıp tüketebilirsiniz afiyet olsun şimdiden .
Yumuşacık Pamuk Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri