Yumurta neden köpürür?
Yumurtanın kabuğu ve akı arasında bulunan küçük hava balonları yumurta ısındıkça genişlemeye başlar. Sıcak hava yumurtanın kabuğuna doğru baskı yaparak çatlamaya neden olur.Yağda yumurta neden köpürür?
Yağda yumurta yaparken tava daha ısınmadan yumurtaları kırıyorsunuz. Tavadaki yağ kabarcıklı ve köpüklü olmalı, eğer olmadıysa tava yeterince ısınmamış demektir. Bu da yumurtalarınızın eşit derecede pişmeyeceği anlamına gelir.Haşlanmış yumurtaya neden tuz atılır?
Haşlanmış yumurtaya neden tuz atılır?YUMURTANIN HEMEN ÇATLAMAMASI İÇİN… Yumurtanız daha haşlanmadan suyun içinde çatlıyor mu? Bunun önüne geçmek için suyun içine tuz ekleyin. Bu sayede yumurtanın beyazı daha çabuk haşlanacak. Olur da yumurta çatlarsa, beyazı yumurtadan çıkmayacaktır.
Çatlayan yumurta yenir mi?
Çatlayan yumurta yenir mi?Öyle ya da böyle yumurtalar çatladığında israf etmeye hiç gerek yok. Aslında çatlak yumurtayı da haşlayıp tüketebilirsiniz. Ama aslında çatlamış bir yumurta kolayca kurtarılabilir. Biraz hazırlık ve bazik bir dokunuşla çatlamış yumurtanızı mükemmel bir şekilde haşlanmış yumurta yapmak için kullanabilirsiniz.
Tavuk kızartırken yağ neden köpürür?
Yapısı bozulmuş yağlar, kızartma esnasında köpürmeye başlar. Köpürme normal olmayan bir durumdur. Eğer yağın kullanma tarihi hala devam ediyorsa; kızaran besinle ilgili birkaç problem olabilir. Yüksek nişasta içeren besinler kızgın yağın içinde köpürme oluşturur.Haslanmis yumurtanın Kirilmamasi icin ne yapmali?
Yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyerek de çatlamasını önleyebilirsiniz. Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz.Yumurtaya tuz ne zaman atılır?
Yumurtaya tuz ne zaman atılır?Yumurtaları haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyin ya da pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir çay tabağı koyun. Hiç olmadı, suyun içerisine 1-2 kürdan atın. Yumurtayı ocağa koyduktan 2-3 dakika sonra tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.