Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
1.5 bardak yulaf unu
Yarım bardak beyaz un
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardaktan biraz az ılık su
Ekşi maya
1 avuç dövülmüş ceviz

Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve ceviz hariç tüm gereçlerimizi derin bir kaba koyalım.
Suyumuzu azar azar ek ederek yumuşak ele yapışmayacak biçimde hamur elde edelim.
Üzerini yeterlice kapatıp, etrafını sararak mayalanmaya bırakalım. 2 saate kadar mayalandırdım.
Mayalandıktan sonra hamurumuzu tezgaha alalım. Dövülmüş cevizlerimizi ekleyip, bir çeşit yoğuralım.
Ardından ekmek kalıbınıza yağlı kağıt sererek ve istediğiniz hali verelim.
170 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri