M
Modoratör
Yüksek lisans ne kadar uzatılabilir?
Yüksek Lisans Kaç Yıl Uzatılabilir? Yüksek lisans uzatma hakkı 1 senedir. 2 yıl + 1 yıl olarak bu hak size verilmiştir. Sonuç olarak 4 döneme ek olarak 2 dönem daha uzatabilirsiniz.Yüksek lisans dondurma hakkı kaç yıl?
Yüksek lisans dondurma hakkı kaç yıl?Kayıt dondurma dilekçeleri YÖK mevzuatı ve kararları doğrultusunda öğrencilerimizin durumlarına göre değerlendirilerek Enstitü Yönetim Kurulu tarafından nihai karar verilecektir. Eğitim süreleri boyunca yüksek lisans öğrencileri en çok iki yarıyıl, doktora programı öğrencileri en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
Yuksek lısans yapınca ne olur?
Yuksek lısans yapınca ne olur?Yüksek lisans eğitimin sonucunda, alanınıza bağlı olarak “bilim uzmanı”, “uzman hekim”, “yüksek mühendis”, “yüksek mimar” gibi unvanlara sahip olabilirsiniz. Her insanın adeta yarış halinde olduğu iş hayatı içerisinde bu unvanlarla beraber kendinizi fark ettirebilir, bambaşka noktalara yükselebilirsiniz.
Ilahiyat yüksek lisans kaç yıl?
4 yarıyıl. Yani 2 yıl sürüyor. Bu sürenin 1 yılı ders görme ve 1 yılı da tez hazırlama olarak devam eder. Ders döneminde ya da tez hazırlamada başarısız olanlara 2 yarıyıl daha ek süre veriliyor. 6 yarıyıllık dönemde başarısız olanların üniversite ile ilişiği kesiliyor.Tezli yüksek lisans ne kadar uzatılabilir?
Tezli yüksek lisans ne kadar uzatılabilir?Tezli yüksek lisans programının süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programla ilgili derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 4 yarı yıl olacak ve program en çok 6 yarı yılda tamamlanacak.
Tezsiz yüksek lisans 2 dönemde biter mi?
Tezsiz yüksek lisans 2 dönemde biter mi?Ders döneminde ya da tez döneminde başarısız olan öğrenciye 2 yarıyıl daha ek süre verilir. 6 yarıyıllık süre sonunda başarısız olan öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Tezsiz yüksek lisans eğitim süresi ise 2 yarıyıldır, yani 1 yıl sürer.
Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir.
Kayıt dondurma öğrencilik devam eder mi?
Kayıt dondurma öğrencilik devam eder mi?Yarıyıl veya yıl içinde kayıt dondurulması halinde öğrenci, ayrıldığı yarıyıl veya yıl başından öğrenimine devam eder. Öğrenci, kayıt dondurma süresinin bitiminde, normal kayıt döneminde kaydını yaptırmak suretiyle, kaydını dondurduğu öğretim durumundan başlayarak öğrenciliğe devam eder.
Yüksek lisans yapanlar para alıyor mu?
Yüksek lisans yapanlar para alıyor mu?Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir. Yüksek lisans ücretleri, üniversitelerin özel olarak belirttiği ücretlerdir.
Yüksek lisans yapmak için ne lazım?
4 yıllık bir lisans programı bitiren ve gerekli koşul ile şartları tamamlayan kişiler yüksek lisans yapma hakkına sahip olurlar. Özellikle ALES sınavından en az 55 puan almak ile beraber, aynı zamanda yabancı dil yeterliliği gerekmektedir.Ilahiyat mezunu psikolojiden yüksek lisans yapabilir mı?
Ilahiyat mezunu psikolojiden yüksek lisans yapabilir mı?Yüksek Lisans Programı İçin; 1-Yüksek Lisans programlarına İlahiyat, İslami İlimler Fakülteleri ve DKAB mezunları başvurabilir. 2- Din Psikolojisi bilim alanına, Psikoloji mezunları da başvurabilir.