Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yufka Ekmeği

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Yufka Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
4.5 kg un
2 silme yemek kaşığı tuz
Göz kararı su

Yufka Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle geniş bir kaba unumuzu alalım ve tuzu ekleyerek suyu yavaş yavaş dökelim ele yapışmayan ne çok yumuşak nede çok sert olacak biçimde hamurumuzu yoğuralım.
Ardından 10 dk kadar dinlendirdikten sonra beze tutarak ve tekrar 10 dk kadar dinlendirelim (Üzerini çöp poşeti geçirerek Örtelim kurumasın)
On dk sonunda bezelerimizi açalım ve kızmış olan sac üzerinde artlı önlü yakmadan pişirelim bütün bezeleri bu halde yapalım.
Pişirilmiş olan yufkaları üst üste koyalım. Yufka ekmeklerimizin hepsi bittikten sonra tepsi içine koyarak pak bir sofra bezine saralım.
Yiyeceğiniz vakit hafif hafif elimizle su atarak yufkaları pak bir sofra bezine saralım sahur vakti çay olana kadar yufka ekmeklerimiz hazır olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ️.
Yufka Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri