Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

'YOL, SU, ELEKTRİK, ADALET HANGİSİ VAR?'

alitas

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Credits
58

Ünlü oyuncu Ozan Güven, Instagram'dan yaptığı çarpıcı paylaşımda vergilerin karşılığını alamadığını ve adalet sistemine eleştiriler yöneltti. 'Gençliğimin bayramlarını özlüyorum' diyen Güven'in sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.​

30 Mart 2025 14:30
A+A-
Ozan Güven'den sitem dolu bayram mesajı

Ünlü oyuncu Ozan Güven, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda vergi adaleti ve temel vatandaşlık hakları konusunda sert eleştirilerde bulundu. 30 yıllık meslek hayatında kazandığı paranın yarısını vergi olarak ödediğini belirten Güven, "Vergimin karşılığını alamıyorum" dedi.

'YOL, SU, ELEKTRİK, ADALET HANGİSİ VAR?'

Güven, "Sevgi dolu Türk halkını geri istiyorum" diyerek yaptığı sitem dolu bayram mesajında şunları yazdı:

"1994 yılında başlayan meslek hayatımda otuz yılı geride bıraktım diyebilirim. Bilen bilir işimde seyircime hep güzel şeyler seyrettirmeye çalıştım. Hala da çalışıyorum. Yıllardır kazandığım paranın yarısını vergi olarak devletime ödüyorum. Hiçbir zaman da illegal yollarla vergi kaçırmadım. Aklımdan bile geçmedi! Vergi neden verilir? Karşılığında vatandaşın ne gibi hakları vardır? Aklıma bir çırpıda gelen ilkokul bilgileriyle cevap vereyim. Bir kere yol, su, elektrik! Özlük haklarımız, sağlık hizmeti, eğitim, güvenlik, adalet, vs. Hangisi var? Sağlık; Özel sağlık sigortası. Eğitim; Parası olan, oldurmaya çalışan özel okula göndermeye çalışıyor çocuğunu. Güvenlik? Buna herkes kendi cevap versin! Adalet? Ona bugünlerde kimse cevap veremiyor. Adalet bir gün hepimize lazım olacak. Haksızlığa karşı sussan, kafasını çeviren, sıra kendisine geldiğinde arkasına bakacak, kimse yok! Son olarak ben hiçbir partinin üyesi, hiçbir ideolojinin savunucusu değilim. Oy vermeye başladığımdan beri muhalifim. Siyasetiniz size kalsın, ben vatandaş Ozan olarak çalışıp, üretmek insanlara iyi gelmek istiyorum. Bir de gençliğimin bayramlarını çok özlüyorum, el öpecek gençlerimizin, çocuklarımızın nezarethanede geçirmeyeceği, huzurlu, adaletli, o sevgi dolu Türk halkını geri istiyorum. Bu kadar da mı bir şey istemeyelim? Her birinizin bayramı kutlu olsun memleketimin güzel insanları…
Ozan Güven'den sitem dolu bayram mesajı - Resim : 1

Ozan Güven'in Instagram'dan yaptığı çarpıcı paylaşım gerçekten dikkat çekici. Vergi adaleti, temel vatandaşlık hakları ve adalet sistemine getirdiği eleştiriler güncel konular ve toplumda geniş yankı uyandırabilecek nitelikte. Güven'in 30 yıllık meslek hayatında kazandığı paranın yarısını vergi olarak ödediğini belirtmesi, vergilerin karşılığını alamama duygusuyla ilgili bir endişeyi gözler önüne seriyor.

Özellikle vatandaşlık haklarıyla ilgili yaptığı vurgular, sosyal devlet anlayışı ve adalet sisteminin önemine dikkat çekiyor. Yol, su, elektrik gibi temel ihtiyaçların yanı sıra sağlık hizmeti, eğitim, güvenlik ve adalet gibi unsurların vatandaşlar için ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Adaletin herkes için gerekli olduğunu ve haksızlığa karşı sessiz kalmanın gelecekte herkese zarar verebileceğini dile getiriyor. Ayrıca, siyasetten uzak durduğunu ve sadece vatandaş olarak üretmeye ve insanlara iyi gelmeye odaklandığını belirtmesi de dikkat çekici bir detay.

Güven'in gençliğinin bayramlarını özlediğini ifade etmesi ve huzurlu, adaletli bir toplum özlemi içinde olduğunu belirtmesi samimi bir şekilde duygularını paylaşması açısından önemli. Toplumda adalet ve güven duygusunun güçlenmesi için yapılan bu tür eleştirilerin ve duyuruların toplumsal farkındalık yaratma potansiyeli büyük.

Sonuç olarak, Ozan Güven'in paylaşımı üzerinden gündemdeki önemli konulara dikkat çekmesi ve toplumsal duyarlılığı ön plana çıkarması takdire değer bir tutum olarak karşımıza çıkıyor. Güven'in sözleri, vergi adaleti, hukukun üstünlüğü ve vatandaşlık hakları konusunda daha fazla tartışma ve farkındalık yaratılmasına ön ayak olabilir.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri