Ünlü oyuncu Ozan Güven, Instagram'dan yaptığı çarpıcı paylaşımda vergilerin karşılığını alamadığını ve adalet sistemine eleştiriler yöneltti. 'Gençliğimin bayramlarını özlüyorum' diyen Güven'in sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
30 Mart 2025 14:30A+A-

Ünlü oyuncu Ozan Güven, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda vergi adaleti ve temel vatandaşlık hakları konusunda sert eleştirilerde bulundu. 30 yıllık meslek hayatında kazandığı paranın yarısını vergi olarak ödediğini belirten Güven, "Vergimin karşılığını alamıyorum" dedi.
'YOL, SU, ELEKTRİK, ADALET HANGİSİ VAR?'
Güven, "Sevgi dolu Türk halkını geri istiyorum" diyerek yaptığı sitem dolu bayram mesajında şunları yazdı:
"1994 yılında başlayan meslek hayatımda otuz yılı geride bıraktım diyebilirim. Bilen bilir işimde seyircime hep güzel şeyler seyrettirmeye çalıştım. Hala da çalışıyorum. Yıllardır kazandığım paranın yarısını vergi olarak devletime ödüyorum. Hiçbir zaman da illegal yollarla vergi kaçırmadım. Aklımdan bile geçmedi! Vergi neden verilir? Karşılığında vatandaşın ne gibi hakları vardır? Aklıma bir çırpıda gelen ilkokul bilgileriyle cevap vereyim. Bir kere yol, su, elektrik! Özlük haklarımız, sağlık hizmeti, eğitim, güvenlik, adalet, vs. Hangisi var? Sağlık; Özel sağlık sigortası. Eğitim; Parası olan, oldurmaya çalışan özel okula göndermeye çalışıyor çocuğunu. Güvenlik? Buna herkes kendi cevap versin! Adalet? Ona bugünlerde kimse cevap veremiyor. Adalet bir gün hepimize lazım olacak. Haksızlığa karşı sussan, kafasını çeviren, sıra kendisine geldiğinde arkasına bakacak, kimse yok! Son olarak ben hiçbir partinin üyesi, hiçbir ideolojinin savunucusu değilim. Oy vermeye başladığımdan beri muhalifim. Siyasetiniz size kalsın, ben vatandaş Ozan olarak çalışıp, üretmek insanlara iyi gelmek istiyorum. Bir de gençliğimin bayramlarını çok özlüyorum, el öpecek gençlerimizin, çocuklarımızın nezarethanede geçirmeyeceği, huzurlu, adaletli, o sevgi dolu Türk halkını geri istiyorum. Bu kadar da mı bir şey istemeyelim? Her birinizin bayramı kutlu olsun memleketimin güzel insanları…