Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yıldıztozu’ndan çocukların kalbine uzanan yolculuk

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Credits
13.929
839

Kurucusu Sezen Yamaç Kartal'ın hayalinden doğan Yıldıztozu Anaokulu, Neil Gaiman'ın "Yıldıztozu" eserinden ilham alarak şekillenen ismiyle, çocukların hayal gücüne ve iç dünyasına dokunmayı amaçlıyor. Kartal'ın amacı yalnızca bir eğitim kurumu kurmak değil; çocukların ilk yedi yılına güvenli, sevgi dolu ve travmasız bir ortamda eşlik edebilmek.

Yıldıztozu Anaokulu'nun eğitim anlayışı, Montessori, Reggio Emilia, Waldorf, High Scope ve Oyun Temelli Eğitim gibi çağdaş yaklaşımları harmanlayarak uyguluyor. Ancak okulun önceliği, bu yöntemlerin ötesinde, her çocuğun kendi potansiyelini ve bireysel farklılıklarını merkeze alan bir yaklaşım. "Çocuklar nasıl öğrenmek ister?" sorusunun izini süren okul, her öğrencinin öğrenme yolculuğunu kendine özgü bir yolculuk olarak görüyor.
Göktürk'ün merkezinde, geniş ve ferah sınıfları olan müstakil binasında hizmet veren okul; hem fiziksel ortamıyla hem de pedagojik yaklaşımıyla "yuva sıcaklığında bir okul" olmayı hedefliyor. Kurum yetkilileri, okul öncesi dönemde bu sıcaklığı yaşayan çocukların, ileriki yaşlarında daha özgüvenli, başarılı ve sağlıklı bireyler olabileceğine inanıyor."Her çocuk dünyaya ellerinde yıldız tozlarıyla gelir" anlayışını benimseyen okul, çocukların bu parıltısını söndürmeden büyümelerine eşlik etmeyi temel amaç olarak benimsiyor. Bu doğrultuda sistem değil, çocuk önceliklendirilerek hareket ediliyor.Yıldıztozu Anaokulu, kısa sürede yalnızca Göktürk bölgesinde değil, İstanbul genelinde de örnek gösterilen okul öncesi kurumlar arasında yerini aldı. Her sabah yeniden kurulan bir hayal olarak tanımlanan okul, bugün birçok çocuğun hayatına sevgiyle dokunmaya devam ediyor.

Göktürk'ün merkezinde, geniş ve ferah sınıfları olan müstakil binasında hizmet veren okul; hem fiziksel ortamıyla hem de pedagojik yaklaşımıyla "yuva sıcaklığında bir okul" olmayı hedefliyor. Kurum yetkilileri, okul öncesi dönemde bu sıcaklığı yaşayan çocukların, ileriki yaşlarında daha özgüvenli, başarılı ve sağlıklı bireyler olabileceğine inanıyor.

"Her çocuk dünyaya ellerinde yıldız tozlarıyla gelir" anlayışını benimseyen okul, çocukların bu parıltısını söndürmeden büyümelerine eşlik etmeyi temel amaç olarak benimsiyor. Bu doğrultuda sistem değil, çocuk önceliklendirilerek hareket ediliyor.

Yıldıztozu Anaokulu, kısa sürede yalnızca Göktürk bölgesinde değil, İstanbul genelinde de örnek gösterilen okul öncesi kurumlar arasında yerini aldı. Her sabah yeniden kurulan bir hayal olarak tanımlanan okul, bugün birçok çocuğun hayatına sevgiyle dokunmaya devam ediyor.

"Yasal Uyarıdır. Bu İçerikten Turkuvaz Medya Sorumlu Değildir"​

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Yıldıztozu Anaokulu'nun kurucusu Sezen Yamaç Kartal'ın hayalinden doğan bu okul, çocukların hayal gücüne ve iç dünyasına dokunmayı hedefliyor. Neil Gaiman'ın "Yıldıztozu" eserinden ilham alarak şekillenen ismiyle dikkat çeken okul, çocukların ilk yedi yılında güvenli, sevgi dolu ve travmasız bir ortamda eğitim almalarını sağlamayı amaçlıyor.

Yıldıztozu Anaokulu'nun eğitim anlayışı, Montessori, Reggio Emilia, Waldorf, High Scope ve Oyun Temelli Eğitim gibi çağdaş yaklaşımları harmanlayarak uyguluyor. Bu yöntemlerin yanı sıra, her çocuğun kendi potansiyelini ve bireysel farklılıklarını ön planda tutan bir yaklaşım benimseniyor. Okul, her çocuğun öğrenme yolculuğunu kendine özgü bir şekilde ilerlemesi gereken bir yolculuk olarak görüyor.

Göktürk'ün merkezinde bulunan ve geniş, ferah sınıflara sahip olan Yıldıztozu Anaokulu, "yuva sıcaklığında bir okul" olmayı hedefliyor. Okul yöneticileri, okul öncesi dönemde bu sıcaklığı yaşayan çocukların ileride daha özgüvenli, başarılı ve sağlıklı bireyler olacağına inanıyorlar.

"Her çocuk dünyaya ellerinde yıldız tozlarıyla gelir" anlayışını benimseyen okul, çocukların bu parıltısını söndürmeden büyümelerine rehberlik etmeyi temel amaç olarak belirliyor. Sistem yerine çocuğun önceliklendirilerek hareket edildiği okul, kısa sürede sadece Göktürk bölgesinde değil, İstanbul genelinde de örnek gösterilen bir okul haline gelmiştir.

Sonuç olarak, Yıldıztozu Anaokulu çocukların hayal gücüne, iç dünyalarına ve özgünlüklerine değer veren bir eğitim anlayışıyla ön plana çıkmakta ve çocukların gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri