Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yeşil mercimekleri 5-10 dk suda bekletin. Sonra kaynatın biraz. Yumuşayınca ocaktan alıp süzün. (Hala canlı olmasına ihtimam gösterin).
Tavaya sıvı yağı koyun soğanları kavurun.
Soğan kavrulunca bulguru koyun 2-3 dk kavurun.
Süzdüğünüz mercimeği ek edip biraz daha karıştırıp suyunu ekleyin (4 su bardağı lakin siz duruma nazaran arttırıp azaltabilirsiniz).
Tereyağını ve tuzu ekleyip karıştırın kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
Pilav suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alabilirsiniz.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri