Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yerli ve milli Pardus ile Geleceğe Adım Atın

uzaklardan

Yönetici
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
Credits
135
Herkes için açık milli işletim sistemimiz Pardus ile özgür ve güvenli teknolojiyle tanışın. Pardus'un masaüstü, sunucu ve gömülü sistemler için sürümlerini inceleyerek ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçin.

Pardus Sürümleri​

Pardus sürümlerimiz özgür, açık kaynaklı, ücretsiz ve performanslıdır. Pardus sürümlerimiz:
  • Pardus Masaüstü,
  • Pardus ETAP
  • Pardus Eğitim
  • Pardus ARM,
  • Pardus Bulut ve Sunucu olarak ayrılır.
Pardus sürüm yönetimi hakkında bilgi almak için buraya bakınız.
Kurulum kılavuzuna ulaşmak için buraya bakabilirsiniz.
Eski Sürümlere ulaşmak için buraya bakabilirsiniz.

Pardus Masaüstü​

Ay Yıldız kod adlı Pardus 23.3 en son ve güncel sürümdür. Sürüm takviminde belirttiğimiz gibi güvenlik ve bakım güncellemelerini 3. Çeyrek 2027 tarihine kadar alacaktır. Sürüm notlarına buradan bakabilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri​

GNOME için: 15GB+ HDD, 4GB+ RAM. XFCE için: 8GB+ HDD, 2GB+ RAM.
Image
Pardus 23.3 GNOME İndir

Image
Pardus 23.3 XFCE İndir

Pardus'a hoş geldiniz! Pardus, özgür ve açık kaynaklı bir işletim sistemidir ve çeşitli sürümleriyle farklı ihtiyaçlara yanıt verebilir. İşte Pardus'un farklı sürümleri hakkında detaylı bilgi ve bağlantılar:

1. **Pardus Masaüstü**: Pardus'un genel masaüstü sürümüdür. Son güncel sürümü olan Pardus 23.3 Ay Yıldız kod adlı sürümü ile kullanıcılarına güvenli ve performanslı bir deneyim sunmaktadır. GNOME ve XFCE masaüstü ortamları için ayrı ISO dosyaları bulunmaktadır. Minimum sistem gereksinimlerine göre uygun olan sürümü seçerek indirme bağlantılarına [buradan](https://indir.pardus.org.tr/ISO/Pardus23/) ulaşabilirsiniz.

2. **Pardus ETAP**: Eğitim Teknolojileri Araştırma ve Proje platformu olan ETAP, eğitim amaçlı geliştirilmiş bir Pardus sürümüdür. Eğitimde teknolojinin etkin kullanımı için öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaktadır.

3. **Pardus Eğitim**: Eğitim kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen bu sürüm, öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitim araçları ve uygulamalar içermektedir. Pardus Eğitim, sınıf içi etkileşimi ve dijital öğrenmeyi desteklemektedir.

4. **Pardus ARM**: ARM mimarisine sahip cihazlar için geliştirilen Pardus sürümüdür. Gömülü sistemlerde, IoT cihazlarında ve diğer ARM tabanlı cihazlarda kullanılabilir.

5. **Pardus Bulut ve Sunucu**: Bulut bilişim altyapısı ve sunucu sistemleri için özelleştirilmiş bir Pardus sürümüdür. Verimlilik, güvenlik ve performans odaklı olarak tasarlanmıştır.

Pardus'un sürüm yönetimi, kurulum kılavuzları ve eski sürümlere erişim konularında daha fazla bilgi almak için verdiğiniz bağlantılara göz atabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir sürümle ilgili daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa bana sormaktan çekinmeyin. Geleceğe Pardus'la güvenle adım atabilirsiniz!

Denemek nasip olmadı en yakın zamanda test etmek istiyorum. Emeğinize sağlık

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri