Türkiye'nin yerli otomobil üretimi, son yıllarda önemli bir ivme kazanmıştır. Başta TOGG olmak üzere, çeşitli markalar elektrikli ve hibrit araç üretimine başlamıştır.
TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu):
Ayrıca, TOGG'un yeni modelinin tanıtımıyla ilgili detayları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:
TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu):
- Üretim ve Teslimatlar: TOGG'un ilk modeli olan T10X, 2023 Mart ayında seri üretime geçmiştir. 2023 Temmuz ayında 627 adet T10X teslimatı gerçekleştirilmiştir.
- Yeni Model Tanıtımı: TOGG, 2024 yılında T10F modelini tanıtmıştır. Bu model, elektrikli fastback sedan segmentinde yer alacak ve 2025 yılında seri üretime geçmesi planlanmaktadır.
- Yatırım ve Üretim Planları: HABAŞ Otomotiv, eski Honda fabrikasını satın alarak yaklaşık 1 milyar euro yatırım yapmayı planlamaktadır. Bu yatırım kapsamında, sedan ve crossover olmak üzere iki farklı binek otomobil modeli üretilecektir. Üretimin 2025 yılının sonuna doğru başlaması hedeflenmektedir.
- Üretim ve İhracat: Pilotcar, elektrikli mikro araçlar, golf arabaları ve sokak kullanımına uygun araçlar üretmektedir. 2014 yılında ihracata başlamış ve 2017 yılında sokak kullanımına uygun araçlar üzerinde Ar-Ge çalışmalarına başlamıştır. 2022 yılında P-1000 modelinin seri üretimine başlanmıştır.
Ayrıca, TOGG'un yeni modelinin tanıtımıyla ilgili detayları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: