Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni balata ne kadar surede alisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Yeni balata ne kadar sürede alışır?​

Sert balatalar ise fren kabiliyetinin zayıf olmasına karşın, uzun yıpranma süresine sahiptirler. Dikkat edilmesi gerekilen ilk husus; balatalar, araca ilk takıldığı zaman araç sistemine ve yapısına alışma süreci vardır. Bu süreç araçtan araca değişmektedir. Fakat ortalama olarak 3-4 gündür.

Yeni değişen balata ses yapar mı?​

Bu ikisi ile ilgili temel sorunlar da şöyle özetlenebilir: Fren balatası yeni de olsa disk bozuksa veya fren diski bitme sorunu varsa frenlemede ses çıkar. Fren balatası kalitesi düşükse bazen yine frenlemede ses çıkar. Fren balatası eskiyse yine ses yapar.

Fren disk tornası zararlı mı?​

Fren disk tornası zararlı mı?
Tornalamanın fazla yapılmaması diskin performansı açısından önemli. Çok incelirse adam gibi soğumayabilir, daha çabuk yamulabilir, fren performansınızı olumsuz ve tehlikeli yönde etkileyebilir. disk tornalama bir kereye mahsus yapılabilir ama 2. kez yapıldığında tehlike arz eder.

Disk balata değişimi ne kadar sürer?​

Disk balata değişimi ne kadar sürer?
Aracına göre bazen değişebilmekle birlikte genellikle fren balata değişimi basittir. Ön arka balataların değişimi yapılacaksa 30-45 dakikada işlem tamamlanabilir. Disk değişimlerinde ekstra 15-20 dakika işçilik gerekebilir. Ortalama fren balata değişimi süresi 1 saat diyebiliriz.

Balata bittiğini nasıl anlarız?​

Debriyajın Bittiği Anlamak İçin İpucu!
- El frenini çekin.
- Vitesi 1’e alıp arabayı kaldırmaya çalışın.
- Motorun devri bitiyor ama hala stop etmiyorsa büyük ihtimalle debriyaj baskı balatası bitmiştir.

Yeni değişen balata neden ses yapar?​

Büyük ihtimalle balataların kalitesinden kaynaklı. Bir ihtimal belki disk yüzeyi düz olmadığı için balata alışana kadarda ses yapabilir.

Yeni Balatadan neden ses gelir?​

Yeni Balatadan neden ses gelir?
Balatalar bittiğinde, aracınızın frenlerinden ıslığa benzer bir ses gelecektir. Sertleşen balatalar, diske baskı uyguladığı için bir ses çıkacaktır. Bu balataların tekrar kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Eğer sadece frenlerinizden ses gelmesinde şikâyetçiyseniz, balatalarınızı değiştirebilirsiniz.

Balatası gelen sesi nasıl kesilir?​

Balatası gelen sesi nasıl kesilir?
Islık Sesi Nasıl Kesilir? Eğer fren balatalarınızın ve disklerinizin sağlamlığından eminseniz, benzinliklerden temin edebileceğiniz balata spreyi ile araya sıkışma ihtimali olan parçacıkları temizleyebilirsiniz. Ancak ses kesilmediyse, aracınızın fren diskleri hasar görmeden ustanıza görünmenize fayda var.

Fren disklerini Tornalatmak doğru mudur?​

diskin tornalanması düz bir zemin elde etmek için sıkça başvurulan bir yöntem.. fakat bu işlem diski inceltmekte ve kolaylıkla çatlamasına neden olmakta.. ben diskleri değiştirmenizi öneririm..

Fren diski taşlamak doğru mu?​

Ancak taşlama esnasında yapıla bir hata (fazla derin taşlanması) o bölgenin incelmesine ve aracı kullanıtken yada balata ve dik ısındığında dikkin kırılmasına ve çatlamasına sebep olabiliyor.Taşlatmak çok derin ve diski çok inceltmeden olabilir. Ama en güzeli diskleri yenilemektir.

Balata ve diskler ne zaman değişir?​

Balata ve diskler ne zaman değişir?
Standart kullanımlarda fren disklerinin 60 veya 70 bin kilometrede bir değiştirilmesi gerekiyor. Ancak disklerdeki hasarı tespit etmek her zaman mümkün olmadığından, her balata değişiminde fren disklerini de değiştirmekte yarar var. Bu sayede hem fren performansını artırabilir hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Ön fren diskinin bittiği nasıl anlaşılır?​

Ön fren diskinin bittiği nasıl anlaşılır?
Fren Diskinin Bittiği Nasıl Anlaşılır?
- Frene basınca çok ses çıkar.
- Fren tutuşunda eskiye oranla bir farklılık fark edilir.
- Fren pedalına basınca boşluk hissi algılanır.

Fren balata ömrü kaç km?​

Fren balatasının ömrü sürüş tarzına ve balatanın malzemesine bağlı olarak farklılık gösterse de genellikle 40-50 bin km civarlarında değiştirilmesi gerekiyor.

Fren balata bitince ne olur?​

Fren balatası biterse ne olur? Fren balatanız bittiğinde geriye sadece balatanın perçinlenmiş olduğu metal yüzey kalır. Yaptığınız her frenlemede metal yüzey disk üzerinde sürtünmeye başlar. Bu sürtünme diske büyük zarar verir ve diski kullanılmaz hale getirir.

Fren disk arızası nasıl anlaşılır?​

Fren disk arızası nasıl anlaşılır?
 
Yeni balata aracınıza ilk takıldığında bir alışma süreci geçirmesi normaldir. Bu süre genellikle 3-4 gün kadar sürebilir, ancak araçtan araca değişebilir. Sert balataların uzun yıpranma süresine sahip olmalarının yanı sıra fren kabiliyetinin zayıf olabileceği unutulmamalıdır.

Yeni değişen balata ses yapabilir çünkü balata kalitesi düşükse veya diskle ilgili sorunlar varsa frenlemede ses çıkabilir. Ayrıca, eski veya düz olmayan bir disk yüzeyi de balatanın alışana kadar ses yapmasına neden olabilir.

Fren disk tornalamak diskin performansı açısından zararlı olabilir. Tornalama işlemi çok fazla yapıldığında disk incelir, yamulabilir ve fren performansını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle disk tornalama işlemi bir kereye mahsus yapılabilir, ancak tekrarlanması önerilmez.

Disk balata değişimi genellikle basit bir işlemdir ve ortalama olarak 1 saat sürebilir. Ön ve arka balataların değişimi yapılacaksa 30-45 dakikada işlem tamamlanabilirken, disk değişimlerinde ekstra 15-20 dakika işçilik gerekebilir.

Balata ve disklerin değişme zamanı genellikle kullanıma bağlıdır. Fren disklerinin 60-70 bin km arasında bir sürede değiştirilmesi önerilirken, fren balatasının ömrü sürüş tarzına ve malzemesine göre değişebilse de genellikle 40-50 bin km civarında değiştirilmesi gerekebilir.

Fren disk arızası belirtileri arasında frene basıldığında ses çıkması, fren tutuşunda farklılık, fren pedalında boşluk hissi gibi durumlar olabilir. Fren disk arızası durumunda uzman bir servisten yardım almak önemlidir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri