M
Modoratör
Misafir
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ne zaman devlete devredilecek?
Köprü temeli 29 Mayıs 2013’de atıldı. 10 yıl 3 ay ekleyelim üzerine (10 gün bizden): 2023/29 Mayıs 10 yıl eder +3 ay daha eklediğimizde 2023/29 Ağustos tarihinde köprü artık devletin olması gerekiyor.Osman Gazi Köprüsü kaç yıl sonra devlete devredilecek?
Köprüyü de kapsayan 9 etaplı İstanbul-İzmir otoyolunun tamamı 4 Ağustos 2019 tarihi itibarıyla işletmeye açıldı. Projenin işletme süresi ise 15 yıl 4 ay. Kamuya devredileceği tarih 15 Temmuz 2035. Osmangazi Köprüsü’nde Makyol ve Özaltın İnşaat ile Nurol Holding’in yüzde 27’şer ortaklığı bulunuyor.Yap işlet devret kaç yıl?
Yap işlet devret kaç yıl?“Yap, işlet, devret’ modeli ile gerçekleştirilecek projenin işletmesi, yatırım süresi dahil olmak üzere, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile ICA tarafından üstlenilecek. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilecek 3.
Yap işlet devret otoyolları hangileri?
YAP-İŞLET-DEVRET Modeli ile yapılarak işletmeye açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu, Osman Gazi Köprüsü, Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu ve Ankara Niğde Otoyolundan geçişler ücretlidir.Yavuz Sultan Selim Köprüsü kaç tl’ye mal oldu?
Temeli Mayıs 2013’te atılmıştır ve 27 ayda ₺8,5 milyar lira harcanarak inşa edildikten sonra Ağustos 2016’da trafiğe açılmıştır.Osmangazi Köprüsü işletme süresi ne zaman bitiyor?
Osmangazi Köprüsü işletme süresi ne zaman bitiyor?yüklenici firmaya yapimtişletme toplam 22 yıl 4 ay (15.07
» 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecektir.
Istanbul havalimanı yap işlet devret kaç yıl?
Istanbul havalimanı yap işlet devret kaç yıl?Yap işlet devret modeli ile gerçekleştirilecek. Yeni İstanbul havalimanı projesinin finansmanını sağlamak amacıyla yolcu ve gelir garantisi verilmesi öngörüldü. İhale önceki projelerden farklı bir yöntemle gerçekleştirilecek. İşletme süresi 25 yıl olarak sabitlenecek… ” dedi.
Çeşme otobanı ücretsiz mi?
Çeşme, Urla ve Karaburun yönüne gidenlerse Güzelbahçe çıkışına koyulan gişelerde ücretlendirilecek. Otoyolu kullananlar, Seferihisar ve Güzelbahçe ayrımına kadar olan 14 kilometrelik bölümden ücretsiz geçmeye başladı.Hangi köprü ve otoyollar ücretsiz?
Buna göre bayram boyunca Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi gibi yap işlet devret kapsamındaki köprüler ve otoyollar hariç, diğer köprü ve otoyollar ise ücretsiz olacak. Ücretsiz olacak 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde 1.sınıf araçlar için 13.25 TL geçiş ücreti uygulanıyor.Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti hangi yönde?
Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti hangi yönde?Yavuz Sultan Selim Köprüsü gidiş dönüş ücreti olarak ayrı ayrı olacak şekilde ödenmektedir. Sürücüler köprüden her geçişlerinde ödeme yapmak zorundadırlar. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçerken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki gibi yalnızca tek yönlü geçiş ücreti alınmamaktadır.