Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yaprak Sarma

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
500 gram yaprak
3 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı salça ( 2’si içine 2’si sosuna )
Yarım demet maydanoz
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
25 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Su

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yaprak tuzlu ise evvelce suya koyalım tuzunu çıkartalım.
Pirincimizi bir kaba alalım. İçerisine soğanı,biberi,domatesi,maydanozu doğrayıp ekleyelim.
Salçamızı ekleyelim. Nane,tuz,pul biber,sıvı yağ,margarin ekleyip güzelce karıştıralım yahut elimizle yoğuralım.
Hazırladığımız iç ile yapraklarımızı saralım.
Farklı bir kapta salça,su,tuz karışımı yapalım.
Sarmış olduğumuz yaprakların üzerine dökelim. Bir tabağı aykırı çevirip yaprakların üzerine kapatalım.
Orta yahut kısık ateşte yaklaşık 1.5 saat denetimli pişirelim. Su eksilince sıcak su eği yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri