M
Modoratör
Windows Server 2019 nedir ne işe yarar?
Windows Server, ağ, bilgisayarları içerisinde kullanılmak için hazırlanılmış olan bir işletim sistemidir. Normal bilgisayarlar içerisinde kullanılan sürümlerden tamamen farklı bir işletim sistemi olan Windows, Server, yalnızca ağ sunucuları üzerinde kullanılır.Windows Server 2019 Essentials nedir?
Windows Server 2019 Essentials, 25 çalışanı olan küçük işletmeler için şirket içi bir sunucu ürünüdür. Windows Server 2019 Essentials, 2016 sürümüyle aynı özelliklere sahiptir. Tüm geleneksel uygulamaları ve diğer özellikleri çalıştırma ve dosya ve yazdırma paylaşımını kullanma imkânı.Server Lisansı nedir?
Server Lisansı nedir?Terminal Server Lisansı nedir? Windows Server 2003 işletim sistemi Terminal Server Lisansı olarak bilinen istemci lisansı yönetim sistemi sağlar. Bu sistem terminal sunucularının, terminal sunucularına bağlanan aygıtlar ve kullanıcılar için Terminal Server istemci erişim lisanslarını (TS CAL’leri) almasını sağlar.
SQL Server CAL Lisans nedir?
SQL Server CAL Lisans nedir?Veritabanına aynı anda erişen kullanıcı veya cihaz sayısına ve ayrıca her sunucu için ek bir sunucu lisansına dayalı lisanslama. Buna Sunucu + Kullanıcı Başına / Aygıt İstemci Erişim Lisansı (CAL) denir.
Windows Server Essentials Experience nedir?
Windows Server Essentials, (önceki ismi “Windows Small Business Server”) Microsoft’tan entegre edilen çalışma ağ altyapısı için (İntranet yönetimi ve internet erişimi) tasarlanmış sunucu paketidir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler 25 kullanıcı veya 50 cihazlardan daha fazlasına sahip değil.Windows Server Enterprise nedir?
Enterprise Edition: Her çapta kuruluşun genel amaçlı kullanımı için tasarlanmış olan Windows . NET Enterprise Server; uygulamalar, XML Web hizmetleri ve altyapı için uygun bir platformdur, yüksek düzeyde güvenilirlik, performans ve üstün bir verim sağlar.Server 2022 ne zaman çıkacak?
Server 2022 ne zaman çıkacak?Windows Server 2022
Platform desteği | x64
Öncülü | Windows Server 2019
Web sitesi | https://www.microsoft.com/tr-tr/windows-server
Çıkış Tarihi | Ağustos 2021
Temel Desteğin Sona Ermesi | 13 Ekim 2026
ROK Server ne demek?
ROK Server ne demek?Rok lisans Reseller Option Kit kelimelerinin kısaltılmış halidir. Bu yazılım sisteminde donanım üreticileri, Microsoft sunucu yazılımlarına da donanımları ile beraber sahip olmayı sağlar. Uygun maliyetli bir sunucu lisans modeli olması ile memnuniyet oranları yüksektir. Rok lisansı birçok açıdan oldukça avantajlıdır.