H
haberci
Bir sandviçin uzayda olduğu en son tarih 1965 idi Nasa'nın Gemini 3 görevindeki iki astronot, uzay giysisinin cebine sakladıkları malzemeler ile yörüngede sandviçlerini yemişlerdi Dünya'ya geri döndüklerinde de önemli bir şekilde azarlanmışlardı Yer çekimsiz ortamda ekmek kırıntıları serbest uçarken astronotların gözlerine girebilir veya daha da tehlikelisi elektronik panellerde yangına sebep olabilirlerdi O zamandan beri de astronotların menüleri tamamen tortillalardan oluşmaktaydı
Ancak bundan böyle Bake In Space adlı bir Almanya merkezi işyeri kırıntısızekmek üretmiş durumda ve bu ekmek her şeyi değiştirebilir Işyeri, önümüzdeki yıl Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ – ISS) denenmesi için bir ekmek karışımı ve birkaç fırın tasarımı ilerletti Firmanın kurucusu Sebastian Marcu'nun New Scientist'e söylediği üzere uzay turizmi hızlandıkça ve halk uzayda daha fazla süre geçirmeye başladıkça ekmeğin sıfırdan yapılmasına imkan tanımamız gerekiyor
Bu sistemde çözülecek olan birincil problem fırın tasarımıydı Birçok geleneksel fırın sıcaklığın yayılması için ısı aktarımına güvenmekte ama düşük yer çekiminde bu sistem bu değin iyi çalışmıyor Ayrıca bu fırınlar, UUİ üzerinde elde etmesi güç olabilen oldukça çok enerjiye gereklilik duyuyor
Mühendisler fırının içerisindeki basıncın azaltıldığı vakum pişirmesini de düşünüüyor Düşük basınç suyun daha düşük derecede kaynaması anlamına geliyor bu da pişirmeyi kolaylaştırıyor
Avrupa Uzay Ajansı'nın 2019 Nisan tarihli Horizon görevinde öbür yaklaşımlar deneme edilecek ve doğrudan doğruya fırınların içerisinden video yayınları yapılacak Marcu'nun söylediğine kadar ekmeğin ayrıntılarıyla ayrı bir yapıya sahip olması mümkün
Ayrıca, ekmeğin yörüngeye taşınması besinsel faydaların yanı sıra, taze ekmek kokusu ile bir moral desteği de olabilir Dünya'nın fazla üzerinde bir metal kutu içerisinde uçarken daha ne isteyebilirsiniz fakat
Önceki HaberYouTube'da Yön Belirleme MetoduZamanı! *
Ancak bundan böyle Bake In Space adlı bir Almanya merkezi işyeri kırıntısızekmek üretmiş durumda ve bu ekmek her şeyi değiştirebilir Işyeri, önümüzdeki yıl Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ – ISS) denenmesi için bir ekmek karışımı ve birkaç fırın tasarımı ilerletti Firmanın kurucusu Sebastian Marcu'nun New Scientist'e söylediği üzere uzay turizmi hızlandıkça ve halk uzayda daha fazla süre geçirmeye başladıkça ekmeğin sıfırdan yapılmasına imkan tanımamız gerekiyor
Bu sistemde çözülecek olan birincil problem fırın tasarımıydı Birçok geleneksel fırın sıcaklığın yayılması için ısı aktarımına güvenmekte ama düşük yer çekiminde bu sistem bu değin iyi çalışmıyor Ayrıca bu fırınlar, UUİ üzerinde elde etmesi güç olabilen oldukça çok enerjiye gereklilik duyuyor
Mühendisler fırının içerisindeki basıncın azaltıldığı vakum pişirmesini de düşünüüyor Düşük basınç suyun daha düşük derecede kaynaması anlamına geliyor bu da pişirmeyi kolaylaştırıyor
Avrupa Uzay Ajansı'nın 2019 Nisan tarihli Horizon görevinde öbür yaklaşımlar deneme edilecek ve doğrudan doğruya fırınların içerisinden video yayınları yapılacak Marcu'nun söylediğine kadar ekmeğin ayrıntılarıyla ayrı bir yapıya sahip olması mümkün
Ayrıca, ekmeğin yörüngeye taşınması besinsel faydaların yanı sıra, taze ekmek kokusu ile bir moral desteği de olabilir Dünya'nın fazla üzerinde bir metal kutu içerisinde uçarken daha ne isteyebilirsiniz fakat
Önceki HaberYouTube'da Yön Belirleme MetoduZamanı! *