Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ürgüp Dolazi (Un Helvası)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı İçin Materyaller
75 gram teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
Sosu İçin;
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Teremyağ ve sıvı yağ tavaya alınır .
Eriyince 1 su bardağı un eklenerek düzgünce pembeleşene kadar kavrulur.
Farklı bir kapta 1.5 su bardağı süt ve toz şeker karıştırılarak kavrulan helvaya dökülür devamlı karıştırılır.
Sonrasında tahin de eklenerek 5 dk daha daima karıştırarak pişirilir.
Sonrasında biçim verilerek fıstık yahut cevizle süsleyebilirsiniz cam fıstığı da ekleyebilirsiniz.
Not:Normalde Ürgüp’te tahin katmazlar süt yerine de su ile yaparlar ancak bu halde nitekim çok daha lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri