Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ünlü tarihçi Saffet Emre Tonguç Levi ailesinden şikâyetçi oldu: Ağaç davası ‘sapık’ davasına döndü!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Misafir
Ünlü tarihçi Saffet Emre Tonguç Levi ailesinden şikâyetçi oldu Ağaç davası sapık davasına dön...webp

İş adamı İzak Levi ile eşi Simge Levi, Sarıyer'de 2023 yılında Boğaz manzarasını göremediği iddiasıyla evine zorla girip, bahçesindeki değerli 40 ağaca zarar veren ünlü tarihçi Saffet Emre Tonguç ile 5 kişiden şikayetçi olmuştu. Şikâyet sonrası ünlü tarihçi hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesince görülen dava kapsamında söz konusu ağaçların zarar görüp görmediğinin tespiti için keşif yapılmasına karar verildi.
"SAPIK GİBİ FOTOĞRAFIMIZI ÇEKİYOR"

"SAPIK GİBİ FOTOĞRAFIMIZI ÇEKİYOR"​

Mahkeme heyeti ile birlikte yapılan keşif sırasında Saffet Emre Tonguç fotoğraf çekerken iddiaya göre Simge Levi, eşine dönerek, 'Sapık gibi fotoğrafımızı çekiyor' şeklinde konuştu. Kendisine sapık şeklinde hitap edildiğini söyleyen Tonguç durumu mahkeme heyetine söyleyerek tutanak altına alınmasını istedi. Hakarete uğradığını belirten ünlü tarihçi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.2 YIL HAPSİ İSTENİYORSavcılık tutanak altına alınan evrak sonrası iş adamının eşini ifadeye çağırdı. Simge Levi açılan bir davadan dolayı keşif sırasında tarihçinin fotoğraf çektiğini kendisinin de sapık gibi fotoğrafımızı mı çekecek şeklinde bir ifade kullandığını ancak söz konusu ifadenin hakaret sayıldığını bilmediğini belirtti. Savcılık ifade sonrası Simge Levi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.BEBEĞİMİ BESLİYORDUM BU NEDENLE SİNİRLENDİMGeçtiğimiz günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Simge Levi üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, 'Keşif sırasında eşime sessiz bir şekilde sapık gibi fotoğraflarımızı mı çekecekler dedim. Sapık kelimesinin hakaret dahi olduğunu bile bilmiyorum. Onların duyacağı şekilde söylemedim. Yeni doğum yapmıştım, bebeğimi emziriyordum. Bu nedenle fotoğraflarımızın çekilmesine sinirlendim' diye konuştu. Dava ileri bir tarihe ertelendi.
Mahkeme heyeti ile birlikte yapılan keşif sırasında Saffet Emre Tonguç fotoğraf çekerken iddiaya göre Simge Levi, eşine dönerek, 'Sapık gibi fotoğrafımızı çekiyor' şeklinde konuştu. Kendisine sapık şeklinde hitap edildiğini söyleyen Tonguç durumu mahkeme heyetine söyleyerek tutanak altına alınmasını istedi. Hakarete uğradığını belirten ünlü tarihçi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

2 YIL HAPSİ İSTENİYOR

2 YIL HAPSİ İSTENİYOR​

Savcılık tutanak altına alınan evrak sonrası iş adamının eşini ifadeye çağırdı. Simge Levi açılan bir davadan dolayı keşif sırasında tarihçinin fotoğraf çektiğini kendisinin de sapık gibi fotoğrafımızı mı çekecek şeklinde bir ifade kullandığını ancak söz konusu ifadenin hakaret sayıldığını bilmediğini belirtti. Savcılık ifade sonrası Simge Levi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.
BEBEĞİMİ BESLİYORDUM BU NEDENLE SİNİRLENDİM

BEBEĞİMİ BESLİYORDUM BU NEDENLE SİNİRLENDİM​

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Simge Levi üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, 'Keşif sırasında eşime sessiz bir şekilde sapık gibi fotoğraflarımızı mı çekecekler dedim. Sapık kelimesinin hakaret dahi olduğunu bile bilmiyorum. Onların duyacağı şekilde söylemedim. Yeni doğum yapmıştım, bebeğimi emziriyordum. Bu nedenle fotoğraflarımızın çekilmesine sinirlendim' diye konuştu. Dava ileri bir tarihe ertelendi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Ünlü tarihçi Saffet Emre Tonguç ile Levi ailesi arasındaki bu olay oldukça dikkat çekici ve hukuki açıdan önem taşıyor. Keşif sırasında yaşanan olaylar neticesinde ortaya çıkan suçlamalar ve hakaret iddiaları ciddi bir hukuki süreci beraberinde getirmiştir.

İş adamı İzak Levi ile eşi Simge Levi'nin, evlerine zorla girdiği iddiasıyla Tonguç ve diğer kişilerden şikayetçi olması sonucunda başlayan dava süreci, keşif sırasında tarihçi Saffet Emre Tonguç'un fotoğraf çekerken Simge Levi'nin kendisine "sapık gibi fotoğrafımızı çekiyor" şeklinde hitap etmesiyle hakaret iddialarına dönüşmüştür. Tonguç'un bu durumu mahkemeye bildirerek tutanak altına alması, daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasıyla sonuçlanmıştır.

Simge Levi'nin ise keşif sırasında tarihçinin fotoğraf çektiğini söylemesi ve bu ifadenin hakaret olarak kabul edilmesi sonucunda 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmiştir. Levi'nin savunmasında bebeğini beslediği sırada sinirlendiğini ve bu nedenle böyle bir ifade kullandığını belirtmesi, mahkeme sürecinde dikkate alınan bir husus olmuştur. Dava ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Bu tür hukuki süreçlerde tarafların haklarını aramaları ve mahkemelerde iyi savunmalar yapmaları oldukça önemlidir. Her iki tarafın da avukatları aracılığıyla hukuki süreci takip etmeleri ve adil bir şekilde sonuçlanmasını sağlamaları gerekmektedir. Mahkemenin delilleri titizlikle değerlendirmesi ve adil bir karara varması beklenmektedir. Olayın her iki taraf için de olumlu bir şekilde sonuçlanmasını umuyoruz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri