Puan
113
Çözümler
6
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 340.043
- Çözümler
- 6
- Tepkime puanı
- 623
- Puan
- 113

Ünlü şef Ayvaz Akbacak, restoranlar ve tatil yerleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akbacak, özellikle tatil beldelerinde dikkat edilmesi gereken hijyenik tehlikelere karşı uyardı.
"KESİNLİKLE BÖREK YENMEZ"
Restoranlarda yapılan bazı hileleri gözler önüne seren Akbacak, "Bir restoranda, tatil beldelerinde kesinlikle börek yenmez. Kahvaltıdan dönen bütün peynirler mikslendikten sonra börek yapılır. Bu börek, parmak börek dediğim türde hazırlanıp, kızartılarak servis edilir" dedi.Ünlü şef, restoranlardaki hijyen eksikliklerine de dikkat çekerek, "Büfedeki patatesler, makarnalar... Bir gün önce salçalıdır, sıcak yenir. Ertesi gün yıkandıktan sonra yoğurtlanır ve mezeye dönüşür" ifadelerini kullandı. Akbacak, Türkiye'deki "her şey dahil" tatil sisteminin Türk mutfağına zarar verdiğini ve turistlerin kaliteli bir restoran deneyimi yaşadığında ciddi bir fark hissettiklerini belirtti.