Turşu hangi ilde meşhur?
Çeşidine göre bazı yöreler öne çıkmıştır.Mesela çaşır turşusu ,Kars,Ardahan ve Iğdır yöresinde ve Erzurum yöresinde de ünlü ve sevilerek tüketilmektedir. Mesela Karadeniz, trabzon yöresinde fasulye turşusu meşhurdur ve kavurması vs.de yapılır.Mesela ankara Çubuk turşuları meşhurdur.1 lt kavanoza ne kadar tuz?
1 lt kavanoza ne kadar tuz?Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Elma sirkesi ile turşu yapılır mi?
Elma sirkesi ile yapılan turşu kıvam olarak biraz daha yumuşak olacaktır. Yukarıda belirtildiği gibi turşunun kıvamının daha sert olması isteniyorsa üzüm sirkesi tercih edilebilir. Sonuç olarak, hem üzüm sirkesi hem de elma sirkesi turşu yapımında rahatlıkla kullanılabilir.Türkiye’nin en iyi turşusu nerede yapılır?
Türkiye’nin en iyi turşusu nerede yapılır?İşte o turşucu dükkanı şu an hala hizmet vermekte olan Asri Turşucu’dur.
Ankara’nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılan turşular Belediye’nin başvurusu üzerine markalaştı. Türk Patent Enstitüsü, Çubuk Turşusu’nun hazırlanış formülünü de verdi.
5 kiloluk turşu suyu nasıl yapılır?
5 kiloluk turşu suyu nasıl yapılır?Suyu için;
- 12 bardak hazır su veye kaynatılmış ılık su.
- 1 buçuk su bardağı sirke.
- 1 çay kaşığı limon tuzu.
- 1 yemek kaşığı toz şeker.
- 5 yemek kaşığı tuz ve sonradan yarım yemek kaşığı üzerine dökmek için tuz.
On kiloluk turşuya ne kadar tuz konur?
Salamura suyu malzeme miktarları 200 ml. hacimli su bardağı ile ölçülmüştür. Ön Hazırlık: Bidon ve kapağı sıcak su ile yıkanacak ve kurulanacak.Bir litrelik turşu suyu nasıl hazırlanır?
Bir litrelik turşu suyu nasıl hazırlanır?Turşu Suyu Ölçüsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre kaynamış soğumuş su (5 su bardağı)
- 3 tepeleme yemek kaşığı turşuluk iri tuz.
- 1 tatlı kaşığı şeker.
- 1 adet limon (ince dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı nohut.
- 1,5 çay kaşığı limon tuzu.
- Yarım su bardağı üzüm sirkesi.
- 10 diş sarımsak.