Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Konuya cevap cer

Turkistan Pilavı nasıl yapılır

Turkistan Pilavı hazırlanışı




Turkistan Pilavı malzemeleri:


3 bardak pirinc

1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı

2 adet havuc

1 buyuk soğan

1 cay bardağı sıvı yağ

1 corba kaşığı karabiber

1 corba kaşığı tuz


Turkistan Pilavı yapımı:


Pirinc ılık ve tuzlu su ile ıslatılır Etler 2 corba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir Suyu cekince etler 78 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır

Havuclar kibrit copu şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur Pirincin suyu suzulur, soğan ve havuclarla 10 dakika kavrulur En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hic karıştırılmadan pişirilir 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır


Afiyet olsun



imagesturkistanpilavitarifiresimli5ad409b563616


Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri