M
Modoratör
Misafir
Toplam maliyet modeli nedir?
Toplam stok maliyetini minimum seviyede tutan sipariş miktarını belirlemek için kullanılan stok yönetim modelidir. Toplam stok maliyeti bulundurma maliyeti ile sipariş verme maliyetinin toplamına eşittir.Optimal sipariş miktarı yöntemi nedir?
Optimal sipariş miktarı yöntemi nedir?Ekonomik Sipariş Miktarı (EOQ), bir şirketin toplam envanter maliyetlerini (stok tutma maliyeti, sipariş maliyeti, yok satma maliyeti vb) en aza indirmek için verilmesi gereken optimal sipariş miktarıdır. Tek seferde büyük miktarda sipariş vermek bir şirketin stok tutma maliyetini artırırken sipariş maliyetini düşürür.
Sabit sipariş maliyeti nedir?
Sabit sipariş maliyeti nedir?Sabit sipariş maliyeti, sipariş verilen birimden bağımsız ve sabittir. Birim maliyet ise ya satın alma maliyeti ya da ham maddenin üzerine yapılan işlemlerin ya da montajların değerinin eklenmesiyle ortaya çıkan maliyettir.
Geleneksel sipariş yöntemi nedir?
Geleneksel yöntemler arasındadır. Stokta bulunan ürünler iki ayrı kutuya koyulur. Kutulardan birisinin her zaman dolu olması amaçlanır. O nedenle satılması ya da kullanılması nedeniyle bir kutu boşalmış ise, yeni bir sipariş verilir.Toplam maliyet yönetimi nedir?
Toplam maliyet yönetimi nedir?Maliyet yönetimi, ürün maliyetlerini doğru tespit etmek, üretim süreçlerini geliştirmek, israfı önlemek, maliyet unsurlarını belirlemek, gelir- gider kontrolünü gerçekleştirmek ve işletmenin stratejilerini oluşturmak için faaliyetlerin yönetimi ve kontrolü olarak tanımlanabilir.
Gözle kontrol yöntemi nedir?
Gözle kontrol yöntemi nedir?Gözle Kontrol Yöntemi Deponuzda çalışan personel firmanızın belirlediği periyotlarda ürünlerinizi tek tek saymakta ve eksik olan ürünleri belirleyerek sizlere aktarmaktadır.
Optimum üretim miktarı nasıl hesaplanır?
EOQ Formülü- H = i * C.
- Sipariş sayısı = D / Q.
- Yıllık sipariş maliyeti = (D * S) / Q.
- Yıllık Tutma Maliyeti = (Q * H) / 2.
- Yıllık Toplam Maliyet veya Toplam Maliyet = Yıllık sipariş maliyeti + Yıllık tutma maliyeti.
- Yıllık Toplam Maliyet veya Toplam Maliyet = (D * S) / Q + (Q * H) / 2.