S
SoruCevap
Tavuk Tandır Tanımı İçin Malzemeler
1 bütün tavuk
Tuz
Karabiber
Pul biber
Toz biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Tavuk Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğun bir kaç yerinden kesikler atıyoruz. Dışına tuz ve karabiber sürüyoruz.
Su eklemeden yanmaz yapışmaz bir tencereye koyalım. Ben döküm tencerede pişirdim.
Ocağın en kısık ateşinde pişmeye bırakıyoruz.
15-20 dakikada bir denetim edilerek alt üst çeviriyoruz. 1,5-2 saat boyunca bu formda pişecek.
Kendi suyunu bırakıp çektikten sonra öbür baharatları ve tereyağını ekliyoruz ve denetimli formda kızartıyoruz. Altı üstü nar üzere kızarıyor.
Tavuk Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 bütün tavuk
Tuz
Karabiber
Pul biber
Toz biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Tavuk Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğun bir kaç yerinden kesikler atıyoruz. Dışına tuz ve karabiber sürüyoruz.
Su eklemeden yanmaz yapışmaz bir tencereye koyalım. Ben döküm tencerede pişirdim.
Ocağın en kısık ateşinde pişmeye bırakıyoruz.
15-20 dakikada bir denetim edilerek alt üst çeviriyoruz. 1,5-2 saat boyunca bu formda pişecek.
Kendi suyunu bırakıp çektikten sonra öbür baharatları ve tereyağını ekliyoruz ve denetimli formda kızartıyoruz. Altı üstü nar üzere kızarıyor.
Tavuk Tandır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı