M
Modoratör
Misafir
Taşyünü su alırsa ne olur?
Taşyünü su alırsa ve ıslanırsa ısı iletkenlik özellği artar. Isı yalıtım malzemelerinin düşük ısı iletim özelliği göstermesi istenir. Suya maruz kalan malzemenin özelliği bozulmaya başlar ve iletkenliği artar.Taş yünü nedir neden yapılır?
Taşyünü; diğer ismi ile kayayünü, volkanik kayaçlarda elde edilen bir yalıtım malzemesidir. Volkanik kayaçların 1600 derece ve üstünde ısıya maruz kalıp eritilmesiyle elyaf haline getirilmesinden elde edilmektedir.Izocam nedir ne işe yarar?
Izocam nedir ne işe yarar?İzocam / Camyünü Teknik Özellikleri: – İzocam Çatı Şilteleri, DİN 4102 ve TS 1263′e göre yanmaz malzemeler sınıfı olan “A” sınıfındandır. edilemez, küf tutmaz. -Hızlı bir şekilde uygulanan Çatı Şiltesi ile yüksek ısı ve ses yalılımı, yangın güvenliği sağlanır. Yapının ömrü boyunca ses ve ısı yalıtımı sağlar.
Taş yünü su geçirir mı?
Su İticiliği Taşyünü , suya ve ya yağmura maruz kaldığında ıslakmış gibi görünmektedir. Gerçekte su yüzeyde kalır, çünkü taş yünü elyafları su iticidir.Taş yünü izolasyon malzemesi nedir?
Isı yalıtımı konusunda oldukça etkili bir malzeme olan taş yünü yapı malzemesi, ısı yalıtımında çokça kullanılmaktadır. Bu doğrultuda taşyünü ısı yalıtım levhası, volkanik kayaçların yüksek ısılarda eritilmesiyle elde edilen bir yapı malzemesi olarak tanımlanabilir.Taş yünü malzemesi nedir?
Taş yünü malzemesi nedir?Taş yünü, volkanik kayaçlardan elde edilen bir malzemedir. Bazalt taşlarının yaklaşık 1500 °C’de ısıtılarak eritilmesi sonucunda elyaf elde edilir. Elde edilen bu elyaf, taşyünü ısı yalıtım levhası için ana hammadde olur. Özetle taşyünü %97 oranında elyaf içeren ısı yalıtım malzemesidir.