Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Taseron isci haklari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Taşeron işçi hakları nelerdir?​

Yani burada bir müteselsil sorumluluk söz konusudur. Burada taşeron işçi hakları olarak; kıdem – ihbar tazminatı, fazla mesai ücreti, yıllık izin ve diğer izin hakları, işe iade davası ve diğer işçi alacağı davalarını açma vb. hakları sayabiliriz.

Taşeron kullanım nedir?​

Taşeron kullanım nedir?
Taşeron veya tali işveren, alt ısmarlanan, alt işveren, alt işletici gibi isimler ile de anılan, birçok durumda bir işin veya işin bir kısmını gerçekleştirmek ya da işverenin sözleşmesindeki tüm yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla anlaşma imzalayarak üstlenen diğer yüklenicidir.

Taşeron işçisi ne demek?​

Taşeron işçinin diğer işçilerden farkı çalıştığı iş yerinde kadrolu işçi olarak çalışmamaktır ve sözleşme veya proje sürecinde o iş yerinde çalışmaktadır. Ayrıca diğer kadrolu çalışanların işvereni kamuyken taşeron işçinin işvereni daima özel sektöre ait şirketlerdir.

Taşeron sözleşmesi nasıl olur?​

Taşeron sözleşmesi nasıl olur?
Taşeronluk sözleşmesi asıl işveren ile taşeron arasında yazılı olarak yapılır ve bu sözleşme ile birlikte işyeri tescili için gereken diğer belgeler Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne bildirilir. Sözleşmede bulunması gereken hususlar için yol göstermesi için bir yönetmelik de çıkarılmıştır.

Taşeron işçi istifa ederse tazminat alır mı?​

Genel kurala göre istifa eden (İş sözleşmesini İş Kanunu’na uygun biçimde süreli fesih yoluyla fesheden) işçinin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi mümkün değildir. Bir başka deyişle hiçbir gerekçe belirtmeden istifa eden işçi kıdem tazminatı alamaz.

Taşeron işçiler hangi kanuna tabi?​

Taşeron işçiler hangi kanuna tabi?
4857 sayılı İş Kanunu’nda ise, taşeron ilişkisi “alt işveren” kavramıyla düzenleniyor.

Asıl iş alt işverene verilebilir mi?​

İşletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işler dışında asıl iş bölünerek alt işverenlere verilemez.

Taşeron belgesi nasıl alınır?​

Taşeron belgesi nasıl alınır?
Dolayısıyla alt işverenlerin (taşeronların) İşyeri Bildirgesi vermeleri gerekmez. Alt işveren (taşeron) tescili (kaydı) için asıl işverenin işyeri dosyasının bulunduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne / Sosyal Güvenlik Merkezine başvuruda bulunulması gerekir.

Taşeron işçi nedir Ekşi?​

bir projenin bir kısım işlerini müteahhide karşı bir altsözleşme ile üstlenen genellikle belirli işlerde uzmanlaşmış kişi veya şirket. taşerona iş verilirken genellikle mühendis veya iş sahibinin onayı alınmaktadır. fason üreten ya da ürettiren.

Alt işverenlik sözleşmesi nereye teslim edilir?​

Alt işverenlik sözleşmesi nereye teslim edilir?
c) Alt işverenlik sözleşmesi ve ekleri, bölge müdürlüğüne verilir. MADDE 7 – (1) Bölge müdürlüğünce, 5 inci maddenin birinci fıkrası uyarınca bildirimde bulunan alt işverenin işyeri tescil edilerek işyeri için bir sicil numarası verilir.

7 yıl çalışan istifa ederse tazminat alır mı?​

İSTİFA EDEN İŞÇİ KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ? İstifa eden işçi normalde kıdem tazminatı alamaz. Ancak bazı durumlarda haklı nedenlerle istifa eden işçilerin kıdem tazminatı alma hakkı doğmaktadır. Bazı durumlarda işçi istifa etmiş olsa bile kıdem tazminatına hak kazabilmektedir.
 
Taşeron işçi hakları konusunda detaylı bilgiler vermişsiniz. Taşeron işçiler genellikle kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai ücreti, yıllık izin ve diğer izin hakları gibi haklara sahiptirler. Ayrıca işe iade davası gibi hakları da bulunmaktadır.

Taşeron kullanımı, bir işin veya işin bir kısmını gerçekleştirmek amacıyla başka bir yüklenicinin anlaşma yapması durumunu ifade eder. Taşeron işçiler, diğer işçilerden farklı olarak, sözleşme veya proje sürecinde çalıştıkları iş yerinde kadrolu işçi olarak değil, taşeron şirket bünyesinde çalışırlar.

Taşeron işçisi, genellikle özel sektöre ait şirketler tarafından istihdam edilen işçidir ve işvereni asıl işverenin altındaki bir taşeron şirkettir. Taşeron işçinin hakları ve sorumlulukları, 4857 sayılı İş Kanunu'nda "alt işveren" kavramı altında düzenlenmektedir.

Taşeron sözleşmesi, asıl işveren ile taşeron arasında yazılı olarak yapılır ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne bildirilmelidir. Sözleşmede yer alması gereken hususlar için belirli kurallar bulunmaktadır ve bir yönetmelik tarafından da bu konu düzenlenmiştir.

Taşeron işçilerin istifa durumunda kıdem tazminatı alma durumu genel olarak istisnaidir. İşçi, kıdem tazminatı için genellikle işveren tarafından iş akdinin feshedilmesi durumunda hak kazanır. Ancak belirli durumlarda haklı nedenlerle istifa eden işçilerin kıdem tazminatı alma hakkı doğabilir.

Alt işverenlik sözleşmesi, ilgili bölge müdürlüğüne teslim edilmelidir. Bu sözleşme ve ekleri ilgili mercilere iletilerek işyeri tescil edilir ve işyerine bir sicil numarası verilir.

Istifa eden 7 yıl çalışan bir işçinin kıdem tazminatı alma hakkı genel olarak istisnai durumlarda söz konusu olabilir. İstifa etmek genellikle kıdem tazminatının alınabileceği bir durum değildir, ancak haklı nedenlerle istifa eden işçiler belirli koşullar altında kıdem tazminatı talep edebilirler.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri