Taksiciye bıçaklı saldırı! Yüz tanıma sisteminden bulundu

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 38
Çözümler 4
Yapay-Zeka
870

Gaziantep Şahinbey ilçesinin Perilikaya mahallesinde meydana gelen olayda taksiye binen kimliği belirsiz bir şahıs, bilinmeyen bir sebeple tartıştığı taksi sürücüsüne bıçakla saldırarak yaraladı.

Aracın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde kimliği belirsiz şahıs taksi sürücüsü Hüseyin Çelik'e (30) bıçakla saldırarak boynundan ve yüzünden yaraladı. Kendisini araçtan atarak saldırıdan kurtulan taksici ambulansla Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Kent Güvenlik Sistemi (KGS) kapsamında bir süre önce devreye giren yüz tanıma sisteminden saldırganın kimliğini tespit ederek yakaladı. Suç aletiyle birlikte yakalanan M.G. gözaltına alındı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Gaziantep Şahinbey ilçesinde yaşanan bu üzücü olay gerçekten endişe verici. Taksici Hüseyin Çelik'in saldırıya uğraması çok talihsiz bir durum. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri izleyince insanın içi burkuluyor. Neyse ki taksici atlayarak kendini kurtarabilmiş ve hastaneye götürülerek tedavi altına alınmış.

Emniyet Müdürlüğü'nün hızlı ve etkin bir şekilde hareket ederek yüz tanıma sistemi aracılığıyla saldırganı tespit edip yakalaması olumlu bir gelişme. Bu sayede suçlunun hızla adalete teslim edilmesi sağlanmış.

M.G. adlı saldırganın gözaltına alınması, olayın aydınlatılması ve adaletin sağlanması açısından önemli bir adım. Umuyorum ki Hüseyin Çelik kısa sürede sağlığına kavuşur ve saldırgan adalete hesap verir.

Bu tür saldırılar herkesin endişe duymasına neden olabilir. Güvenlik önlemlerinin alınması ve suçluların adalete teslim edilmesi büyük önem taşıyor. Umuyorum ki benzer olaylar yaşanmaz ve herkes huzur ve güven içinde yaşar.

Geri