S
SoruCevap
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kültür mantarı (400 gr)
1 bardak süt
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Limon
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak mantarları fazla büyük olmayacak formda doğrayıp, tuz ve birkaç damla limon ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tencerede bir ölçü sıvı yağla unu kavuruyoruz. Suyunu azar azar ek ediyoruz.
Sarımsağı rendeleyip, akabinde da mantarları koyup kaynamaya bırakıyoruz.
10 dk kadar kaynadıktan sonra sütü ek edip 5 dk daha kaynatıyoruz.
Kıvamı koyu olursa su ek edip, zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Son olarak tuz ve karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz. Kolay gelsin .
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kültür mantarı (400 gr)
1 bardak süt
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Limon
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak mantarları fazla büyük olmayacak formda doğrayıp, tuz ve birkaç damla limon ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tencerede bir ölçü sıvı yağla unu kavuruyoruz. Suyunu azar azar ek ediyoruz.
Sarımsağı rendeleyip, akabinde da mantarları koyup kaynamaya bırakıyoruz.
10 dk kadar kaynadıktan sonra sütü ek edip 5 dk daha kaynatıyoruz.
Kıvamı koyu olursa su ek edip, zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Son olarak tuz ve karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz. Kolay gelsin .
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı