Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Süt Reçelii

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Süt Reçelii Tanımı İçin Gereçler
2 kilo süt (Hazır süt kullanmadım tercihim doğal süt)
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat

Süt Reçelii Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü öncelikle kaynatıyorum. Kaynattıktan sonra 1. 5 su bardağı şekerimi ekliyorum, bir 5 dk sütle şekeri kaynatıyorum.
Karbonatı ekliyorum, daha sonra sık sık karıştırarak 1. 5 saat rengi karamel, kıvamı muhallebiye yakın oluncaya kadar karıştırıyorum.
Lakin muhallebi üzere olmayacak. Kıvamını soğuduktan sonra alıyor.
Ocağı kapattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup, soğuduktan sonra ağızlarını kapatıp, buz dolabında koruma ediyorum.
Püf noktası: Kesinlikle tencereniz büyük olsun zira karbonat eklenince kabarıyor ve sık sık karıştırmak gerekiyor mümkünse. Ben reçelim olana kadar basından ayrılmadım taşma olmasın diye. kurabiyelerde kekler de çok hoş oluyor.

Süt Reçelii Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri