Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Süleyman Saim Tekcan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 113
Çözümler 6
Zeberus
Unvan
Prof. Dr.

Doğum Tarihi
1940

Ülke
Türkiye

1940’da Trabzon’da doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsü Lisans Diploması. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Lisans. Mimar Sinan Üniversitesi Sanatta Yeterlilik. 1968-75 Atatürk Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyeliği. 1970-71 Almanya’da baskı eğitimi üzerine araştırma. 1975 Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliği. 1985 Profesörlük unvanı, Grafik Anasanat Dalı Başkanlığı görevi. 1994-95 Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık görevi, aynı fakültenin Grafik Bölüm Başkanlığı görevi. 1996 Büyükada` da kurulan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanlığı. 2004 İMOGA – İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı.
Kurduğu Atölyeler İstanbul Atatürk Eğitim Fakültesi Gravür, Litografi, Serigrafi Atölyeleri, İstanbul Teknik Üniversitesi Gravür, Serigrafi Atölyeleri, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Gravür, Serigrafi Atölyeleri, Çamlıca Sanat Evi Gravür, Serigrafi, Litografi, Özgün Baskı Atölyeleri
Ödüller 1993 Sanat Kurumu Yılın Sanatçısı Ödülü 1992 Devlet Özgün Baskı Sergisi İkincilik Ödülü 1988 49. Devlet Resim ve Heykel Sergisi Özgün Baskı Dalında Üçüncülük Ödülü 1986 Türkiye Asya-Avrupa Bienali Özgün Baskı Dalında Başbakanlık Dostluk ve Barış Ödülü 1986 Bangladesh Asya Bienali Özgün Baskı Dalında Büyük Ödül 1985 Viking Kağıt Sanayi Baskı Resim Yarış. Başarı Ödülü 1982 Resim ve Heykel Müzeleri Derneği Günümüz Sanatçıları Baskı Ödülü

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri