Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Su cicegi bulasmasi riski kac gun?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Credits
0

Su çiçeği bulaşması riski kaç gün?​

Hastalığın bulaşıcılığı döküntüler ortaya çıkmadan 1-2 gün öncesi başlar ve tüm döküntüler kabuklanana kadar devam eder. Ev içi temaslarda bulaşıcılık oranı -90’dır.

Su çiçeği kaç günde çoğalır?​

SUÇİÇEĞİ TEDAVİSİ Suçiçeği genellikle tedavi edilmeden bir veya iki hafta içinde düzelir.
Su çiçeği ikinci kez çıkar mı?​
Bu hastalıkta komplikasyon nadirdir, genellikle kendiliğinden iyileşir. Su çiçeği bir kez geçirildikten sonra hayat boyu bağışıklık sağlar ancak nadir de olsa tekrarlayabilir. Su çiçeği aşısı uygulanmaya başladığından beri vaka sayısı oldukça azalmıştır.

Su çiçeği döküntüsü kaç gün sürer?​

Su çiçeği döküntüsü kaç gün sürer?
Suçiçeğinde kızarıklık kaşıntı ve su toplama olan döküntü evresi yaklaşık 1 hafta sürer, tedavi sürecince 1-2 gün de yüksek ateş kaydedilir. Yaklaşık 2 haftalık bir süreçte semptomatik ve destekleyici ilaç tedavisi uygulanarak suçiçeği hastalığının sağaltımı ölçümlenir.

Su çiçeği olan çoçuk ne yememeli?​

Su çiçeği olan çoçuk ne yememeli?
SUÇİÇEĞİ OLAN ÇOCUK NE YEMEMELİDİR? Suçiçeği olan çocukların ağır yağlı gıdalardan, kızartmalardan ve fast food yiyeceklerden kesinlikle uzak durması gerekir. Suçiçeği olan çocuklarının bol miktarda c vitamini, kişniş, havuç çorbası, tavuk suyu çorbası tüketmeleri gerekir.

Su çiçeği izi kalır mı?​

Özellikle 2 yaş altındayken su çiçeği geçirdiyse çocukluk döneminde zona görülebilir. Çoğunlukla iz bırakmadan iyileşir.

Su çiçeği açık havada bulaşır mı?​

Su çiçeği en sık 5-10 yaşlarında, kış sonu ve ilkbahar aylarında görülür. Hastalık çok bulaşıcıdır. Bulaşma yolu insandan insana, damlacık ve havayolu iledir.
Su çiçeği hastalığı banyo yapılır mı?​
Anne ve babalar suçiçeği hastalığı geçiren çocuklarını ılık suyla banyo yaptırabilir. Fakat hastalığı kaptıktan 3 gün sonra banyo tavsiye edilir. Çünkü yıkanma ve kurulanma sırasında içi sıvı dolu kabarcıkların patlaması, yaraların enfeksiyon kapmasına sebep olabilir.
 
Su çiçeği bulaşıcılığı genellikle döküntüler ortaya çıkmadan 1-2 gün önce başlar ve tüm döküntüler kabuklanana kadar devam eder. Ev içi temaslarında bulaşıcılık oranı oldukça yüksektir, %90'a kadar çıkabilir. Su çiçeği bulaşma riski genelde kişiden kişiye temas yoluyla, damlacık ve hava yoluyla gerçekleşir.

Su çiçeği genellikle tedavi edilmeden bir veya iki hafta içinde kendiliğinden düzelir. Su çiçeği döküntülerinin kaşınması, su toplaması ve kızarıklık gibi belirtileri genellikle 1 hafta sürer. Tedavi sürecinde ateş de görülebilir ve yaklaşık 2 hafta içinde semptomatik ve destekleyici ilaçlar kullanılarak hastalık iyileştirilebilir.

Su çiçeği genellikle bir kez geçirildikten sonra hayat boyu bağışıklık sağlar. Ancak nadir durumlarda tekrarlayabilir. Su çiçeği aşısının uygulanmaya başlamasıyla vaka sayılarında belirgin bir azalma görülmüştür.

Su çiçeği olan çocukların beslenmesine de dikkat etmek gerekir. Ağır yağlı gıdalar, kızartmalar ve fast food gibi sağlıksız besinlerden kaçınmak önemlidir. Beslenmelerine bol miktarda C vitamini içeren besinler, kişniş, havuç çorbası, tavuk suyu çorbası gibi sağlıklı seçenekler eklemeleri faydalı olabilir.

Su çiçeği olan çocukların banyo yapmaları konusunda da dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Suçiçeği hastalığından sonra banyo yapmaya başlamak için genellikle 3 gün beklenmesi önerilir. Çünkü bu süreçte kabarcıkların patlaması ve yaraların enfeksiyon kapması riski vardır.

Su çiçeği genellikle iz bırakmadan iyileşir. Ancak özellikle 2 yaş altındaki çocuklarda su çiçeği geçirdiyse ilerleyen yaşlarda zona görülebilir. Hastalığı iz bırakmadan atlatabilmek için doktorun önerilerine uyulması ve sağlıklı bir şekilde iyileşme sürecinin yaşanması önemlidir.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri