Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Staj seferberligine mezunlar basvurabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Staj seferberliğine mezunlar başvurabilir mi?​

Evet, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk dönem içinde veya yıl ortasında mezun olacak adaylar da başvuru yapabilecektir. Bununla birlikte, staj sırasında öğrenciliğin devam etmesi gerekmektedir.

Mezunlar Erasmus stajı yapabilir mi?​

Erasmus Staj Genel Bilgi Öğrenciler eğitim aldıkları süre boyunca veya mezun olduktan sonra da Erasmus Staj programına katılabilirler. Mezun olmak üzere olan öğrenciler hala öğrenciyken başvuru yapmak zorundadırlar ve mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde staj programına katılabilirler.

Yeni mezunlar nasıl iş bulur?​

Yeni mezunlar nasıl iş bulur?
İşte yeni mezunlar için iş bulma stratejileri!
- Araştırma yap.
- 2. Özgeçmişini hazırla.
- 3. Sosyal medya hesaplarını gözden geçir.
- Geçici bir işte çalış veya staj yap.
- İşe alım programlarına veya kariyer fuarlarına katıl.
- Network üzerinde çalış.
- 7. Bağlantılarından yardım iste.
- 8. Gönüllülük gruplarına katıl.

Yüksek lisansta Erasmus stajı yapılır mı?​

Yüksek lisansta Erasmus stajı yapılır mı?
Yurt dışında iş tecrübesine sahip olmak, bu sırada yabancı dil de öğrenmek istiyorsanız Erasmus staj programı, Erasmus+ olarak da bilinmektedir. Bu programda farklı olarak eğitimin yanında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 3-12 ay süresince staj imkanı da sunmaktadır.

Mezunlar nasıl ders çalışmalı?​

Onun için Mezun bir öğrencinin TYT ve AYT ye nasıl çalışması gerektiğini maddeler halinde özetleyerek tamamlayacağım.
- İlk Önce hedefinizi belirleyin.
- Eksiklerinizi belirleyin.
- Muhakkak bir plan yapın.
- Planlarınız doğrultusunda ders çalışın.
- İhtiyaç hissediyorsanız muhakkak destek alın.
- Düzenli deneme çözün.

Staj defteri ilk gün ne yazılır?​

Staj defterinde yapılan iş sayfalarında ilk olarak kurumun genel bir tanıtımı yapılmalıdır. Hangi sektörde yer aldığı, kuruluş tarihi, çalışan sayısı, kurum içi departmanlar vb. bilgilere yer verilmelidir. İkinci olarak sizin hangi birimde ve kimlerle çalıştığınızı yazmanız gerekmektedir.

Merhaba!

Staj seferberliğine mezunlar da başvurabilirler ancak staj sırasında öğrenciliğin devam etmesi gerekmektedir. Özellikle 2020-2021 eğitim öğretim yılı içinde veya yıl ortasında mezun olacak adaylar da başvuru yapabilmektedirler.

Erasmus Staj programına katılmak isteyen mezun olmak üzere olan öğrenciler, hala öğrenciyken başvuru yapmak zorundadırlar ve mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde staj programına katılabilirler. Bu program, eğitim süresince veya mezuniyet sonrasında öğrencilere yurt dışında iş tecrübesi kazanma fırsatı sunmaktadır.

Yeni mezunlar iş bulma konusunda çeşitli stratejiler izleyebilirler. Araştırma yapmak, özgeçmiş hazırlamak, sosyal medya hesaplarını gözden geçirmek, geçici bir işte çalışmak veya staj yapmak, işe alım programlarına katılmak, network oluşturmak, bağlantılardan yardım istemek ve gönüllülük gruplarına katılmak gibi adımlar atarak iş bulma sürecini kolaylaştırabilirler.

Yüksek lisans öğrencileri de Erasmus staj programına başvurarak yurt dışında iş tecrübesi kazanabilirler. Bu program, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 3-12 ay süresince staj imkanı sunmaktadır ve yabancı dil öğrenme fırsatı da sağlamaktadır.

Mezunlar TYT ve AYT gibi sınavlara nasıl çalışmaları gerektiğini belirli adımlarla gerçekleştirebilirler. Hedef belirleme, eksiklerin belirlenmesi, plan yapma, ders çalışma, destek alma ve düzenli deneme çözme gibi adımlar atılarak daha verimli bir çalışma süreci geçirilebilir.

Staj defterine ise ilk gün genel bir kurum tanıtımı yapılmalıdır. Kurumun sektörü, kuruluş tarihi, çalışan sayısı gibi bilgiler paylaşılmalı, ardından hangi birimde ve kimlerle çalıştığınız gibi detaylar aktarılmalıdır.

Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur, daha fazla sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri