Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sivil polis kac sene okur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Sivil polis kaç sene okur?​

Bu eğitimi alabileceğiniz 3 farklı okul vardır. Bunlar ise, POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü) aracılığı ile 6 ay eğitim alınır. PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) aracılığı ile 2 yıl eğitim alınır.

Lise mezunları sivil polis olabilir mi?​

Lise mezunları sivil polis olabilir mi?
Sivil polis olmak için herhangi bir rekabet ve şart bulunmaz. Yani sivil polis olabilmek için herhangi bir okul veya kurs bulunmamaktadır. Emniyet teşkilatı bünyesinde bir polisin ataması nereye yapılıyorsa, ilgili birim üzerinden üniformalı ya da sivil olarak memur görevini yapmaya devam eder.

Normal polis nasıl olunur?​

Normal polis nasıl olunur?
İşte polislik sınavları için gereken şartlar:
- T.C. vatandaşı olmak.
- Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
- Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
- KPSS baraj puanını geçmek.
- Reşit olmak (18 yaş kanunu)
- 30 yaşını geçmemek.
- Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
- Ceza almamış olması

Sivil polis memuru nasıl olunur?​

Sivil polis olmak için polis okulunda okumanız ya da hali hazırda polis memuru olmanız gerekir. Polis okulunda okuyan biri birimlerin yaptığı mülakatlarla sivil polis olabilir. Polis memuru iseniz amirinizin referansı ve birim içi sınavlarla sivil polis olabilirsiniz.

Sivil polis olmak için gereken şartlar nelerdir?​

Sivil polis olmak için gereken şartlar nelerdir?
Sivil Polis Olma Şartları?
- Türkiye Cumhuriyeti’ne mensup vatandaş olmak.
- 18 yaşını doldurulmuş olunması
- 30 yaşından küçük olmak.
- Lise,2 yıllık ya da 4 yıllık üniversite mezunu olmak.
- Yurt dışında okumuş birey için belirtilenlere denk olması
- Fiziki ölçekler 167cm (erkek adaylar),162cm(kadın adaylar) uzun olunmalı

Üniversite okumadan polis Olunur mu?​

Üniversite okumadan polis Olunur mu?
Sınava katılım şartları arasında üniversite sınavına girmiş olmak ve TYT sınavından belirtilen yeterli puanı almış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan lise mezunları Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yaparak polis olma sürecini başlatabiliyorlar.

Polis kimler olabilir?​

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği’nin 5. maddesi gereği; “Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olanlar başvurabilirler.” hükmü gereğince ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında sınava alınmaktadır …

Sivil polis olmak için farklı yollar ve şartlar bulunmaktadır. İşte sivil polis olmak için merak edilenler:

1. **Sivil Polis Kaç Sene Okur?**
- Sivil polis olmak için eğitim alabileceğiniz yollar arasında Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM) ve Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) bulunmaktadır.
- POMEM aracılığıyla 6 ay, PMYO aracılığıyla ise 2 yıl süren eğitimlerle sivil polis olabilirsiniz.

2. **Lise Mezunları Sivil Polis Olabilir Mi?**
- Evet, lise mezunları da sivil polis olabilirler.
- Sivil polis olabilmek için herhangi bir rekabet ve belirli bir eğitim şartı bulunmamaktadır. Sivil polislik, emniyet teşkilatı bünyesinde bir polisin görevlendirildiği yerde üniformalı veya sivil olarak çalışabilmesini ifade eder.

3. **Normal Polis Nasıl Olunur?**
- Normal polis olmak için belirli şartları sağlamanız gerekmektedir. Bunlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, belirli eğitim düzeyine (Lise, ön lisans veya lisans) sahip olma, KPSS baraj puanını geçme, reşit olma, silah taşımak için engelinizin olmaması, ceza almamış olma gibi kriterler bulunmaktadır.
- Polis akademisinden mezun olduktan sonra normal polis olarak göreve başlayabilirsiniz.

4. **Sivil Polis Memuru Nasıl Olunur?**
- Sivil polis memuru olmak için polis okullarında eğitim almak veya hali hazırda polis memuru olmak gerekmektedir.
- Polis okullarında eğitim alan kişiler, birimlerin yapacağı mülakatlar sonucunda sivil polis olabilirler. Ayrıca, polis memuru olanlar amirlerinin referansı ve birim içi sınavlarla sivil polis olabilirler.

5. **Sivil Polis Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?**
- Sivil polis olmak için belirli şartlara uygun olmanız gerekmektedir. Bunlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, belirli yaş aralığında olma, belirli eğitim seviyesine sahip olma, fiziki ölçütlere uyum sağlama gibi kriterler yer almaktadır.

6. **Üniversite Okumadan Polis Olunur Mu?**
- Evet, üniversite okumadan da polis olunabilir. Bu durumda, üniversite sınavına girmiş olmanız ve TYT sınavından belirli bir puanı almanız gerekmektedir. Lise mezunları, bu şartları sağlayarak Polis Meslek Yüksekokullarına başvurarak polis olma sürecini başlatabilirler.

7. **Polis Kimler Olabilir?**
- Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'ne göre, Polis Yüksek Öğretim Kanunu'nda belirtilen eğitim kurumlarından mezun olanlar (Lise ve dengi okullardan) yüksekokullara başvurabilirler. Bu kapsamda, ön lisans mezunları da lise mezunu olarak sınava alınmaktadır.

Umuyorum ki bu detaylı bilgiler sivil polislik ve polislik hakkında sizin için açıklayıcı olmuştur. Eğer başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri