M
Modoratör
Sivil polis kaç sene okur?
Bu eğitimi alabileceğiniz 3 farklı okul vardır. Bunlar ise, POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü) aracılığı ile 6 ay eğitim alınır. PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) aracılığı ile 2 yıl eğitim alınır.Lise mezunları sivil polis olabilir mi?
Lise mezunları sivil polis olabilir mi?Sivil polis olmak için herhangi bir rekabet ve şart bulunmaz. Yani sivil polis olabilmek için herhangi bir okul veya kurs bulunmamaktadır. Emniyet teşkilatı bünyesinde bir polisin ataması nereye yapılıyorsa, ilgili birim üzerinden üniformalı ya da sivil olarak memur görevini yapmaya devam eder.
Normal polis nasıl olunur?
Normal polis nasıl olunur?İşte polislik sınavları için gereken şartlar:
- T.C. vatandaşı olmak.
- Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
- Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
- KPSS baraj puanını geçmek.
- Reşit olmak (18 yaş kanunu)
- 30 yaşını geçmemek.
- Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
- Ceza almamış olması
Sivil polis memuru nasıl olunur?
Sivil polis olmak için polis okulunda okumanız ya da hali hazırda polis memuru olmanız gerekir. Polis okulunda okuyan biri birimlerin yaptığı mülakatlarla sivil polis olabilir. Polis memuru iseniz amirinizin referansı ve birim içi sınavlarla sivil polis olabilirsiniz.Sivil polis olmak için gereken şartlar nelerdir?
Sivil polis olmak için gereken şartlar nelerdir?Sivil Polis Olma Şartları?
- Türkiye Cumhuriyeti’ne mensup vatandaş olmak.
- 18 yaşını doldurulmuş olunması
- 30 yaşından küçük olmak.
- Lise,2 yıllık ya da 4 yıllık üniversite mezunu olmak.
- Yurt dışında okumuş birey için belirtilenlere denk olması
- Fiziki ölçekler 167cm (erkek adaylar),162cm(kadın adaylar) uzun olunmalı
Üniversite okumadan polis Olunur mu?
Üniversite okumadan polis Olunur mu?Sınava katılım şartları arasında üniversite sınavına girmiş olmak ve TYT sınavından belirtilen yeterli puanı almış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan lise mezunları Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yaparak polis olma sürecini başlatabiliyorlar.