Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şems in cevabı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Bir gun Mevlana'ya felsefeyle meşgul olan bir grup insan geldiİmani konularda soruları vardıMevlana bu fesefecileri Şems'e gonderdiFelsefeciler Şems'e geldiklerinde O, talebelerine bir kerpic uzerinde nasıl teyemmum edileceğini gosteriyorduGelenlerden biri,en cok takıldıkları uc soruyu peşpeşe sıralayıverdi:
1)ALLAH var dersiniz,ama gorunmez gosteremezsiniz;gosterinde inanalım!
2)Şeytanın ateşten yaratıldığını soylersiniz,sonrada cehennemde ateşle ceza verilecek derssinizAteşten yaratılmış olan Şeytana ateş acı verebilir mi?
3)Ahirette herkes hakkını alacak yaptıklarının karşılığını gorecek diyorsunuzRahat bırakın şu insanları istediklerini yapsınlar

Sorular biter bitmez Şems elindeki kerpici soruları soran felsefecinin kafasına vurdu
Felsefeci hemen kadıya gitti ve Şems'ten şikayetci oldu

Ben soru sordum,o bana kerpicle vurdu!dedi
Şemsi tebrizi de kendini savundu:

O bana soru sordu,ben de cevabını vardimKadı bu işi acıklamasını isteyince de şu acıklamayı yaptı
Efendim bu adam 'Bana ALLAHu Teala'yı goster'dediBende elimdeki kerpici başına vurarak sorusunu cevapladımŞimdi başının ağrıdığını soyluyorBana başının ağrısını gosterebilir mi?
Adam şaşırdı ve,
Ağrı gosterilir mi?ancak hissedilir!dedi Şems'te taşı gediğine koydu:
İşte nasıl var olan ağrı gosterilemezese ALLAH da vardır,ama goze gosterilemez demek istedim!
Şems savunmasına şoyle devam etti:Bu adamın ikinci sorusu ateşten yaratılmış olan Şeytanın nasıl cezalandırılacağı idiBen bunu acıklamak icin de başına topraktan yapılmış kerpicle vurdumBaşı acıdı , ağrıdıOysaki kerpicinde kendisi gibi asıl maddesi topraktıırNasıl toprak toprağa acı veriyorsa ateşte ateşten yaratılmış Şeytana azap verecektirUcuncu sorusuda 'bırakın insanları isteyen istediğini yapsın,nicin ahirette yapılanların karşılığı verilecek diye korkutuyorsunuz?'şeklindeydiBen de ona canımın istediğini yaptımAma bundan hoşlanmadı ve beni size şikayet etti

Felsefecilerbu acıklamalar karşısında ne soyleyeceklerini bilemediler ve cok mahcup oldular

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri